نبشی صادراتی

همانطور که می‌دانید فرآیند ارسال نبشی صادراتی به بیرون از مرزهای کشور نیازمند اظهارنامه مالیاتی است، از طرفی تنها تولیدکنندگان این محصول می‌توانند این پروسه را عملیاتی کنند، بنابراین توصیه می‌شود خرید و صادرات نبشی را به کارخانه‌های تولید نبشی بسپارید تا علاوه بر دریافت بهترین قیمت نبشی صادراتی عملیات ارسال بار نیز با حداقل هزینه صورت گیرد.
از نکات جالب در مورد این محصول این است که در ایران تولیدکنندگان ما به خودکفایی در طراحی و تولید این محصول رسیده‌اند. اما علاوه بر خودکفایی، بسیاری از شرکت‌ها و کارخانجات داخلی اکنون درصدد صادر کردن نبشی‌ ساخت کارخانه خود هستند. دلیل این امر هم به این موضوع برمی‌گردد که کیفیت این محصولات بسیار بالا است و استانداردهای بین‌المللی را رعایت کرده و در عین حال به خاطر وضعیت بازار ارز در ایران، قیمت‌هایی که بازرگانان ایرانی پیشنهاد می‌‌دهند از سایر رقیبانشان بهتر است.

صادرات نبشی با اظهارنامه در فولاد توفیقی

قیمت نبشی صادراتی امروز

این دلایل باعث شده تا نبشی صادراتی تبدیل به محصولی معقول برای تولید شود و صادرات آن یک بیزینس پلن مناسب برای بسیاری از کارخانه‌ها و تولیدکننده‌ها باشد. در این مطلب به بررسی این که این مقطع فلزی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد می‌پردازیم و به سوالاتی همچون این که قیمت صادراتی چه قدر باید باشد، انواع صادراتی آن کدامند، فروش در خارج از کشور چه ارتباطی با واردات در کشور مربوطه دارد، استانداردهای مورد نیاز صادر کردن چه هستند، تاثیر نرخ دلار بر قیمت نبشی آهن صادراتی چیست، تولیدکنندگان در داخل کشور چه کارخانه‌هایی هستند، فرایند صادرات نبشی چیست و فرآیند ارسال به کشورهای مختلف چه پروسه‌‌ای را باید طی کند و … پاسخ داده خواهد شد.

قیمت نبشی صادراتی

از نکات قابل توجه هنگام صادرات این مسئله است که در کنار محصولات نفتی، این محصول فولادی یکی از بهترین گزینه‌ها برای صادر کردن است. با این حال همچون حوزه نفت که بیشتر صادرات ایران به صورت نفت خام است و مشتقات نفتی معمولا صادر نمی‌شوند، بیشترین صادرات ایران در حوزه فولاد نیز فولاد خام است و محصولات فولادی‌ همچون نبشی سهم کمی از صادرات فولاد را دارند. با این حال کشور ایران از امکانات کافی و مناسبی برای تولید و صادر کردن این محصول برخوردار است. اگر به این امر توجه بیشتری شود بدون شک می‌توان اقتصاد این بخش‌ها را بهبود بخشید. دلیل این امر به این موضوع برمی‌گردد که تولید این محصول برای کارخانجات معمولا هزینه کمی در پی دارد و در عوض صادر کردن آن سود خوبی به همراه خواهد داشت.

با این حال باید توجه داشته باشید که بازار فولاد در نوسان قرار دارد و به عوامل بسیاری بستگی دارد. همین هم باعث می‌شود تا قیمت نبشی صادراتی نیز همواره متغیری در حال تغییر باشد، مهم‌ترین فاکتورهایی که بر روی قیمت تمام شده تاثیر می‌گذارد عبارتند از:

  • نرخ دلار در بازار آزاد تعیین می‌شود و بر روی قیمت نهایی تاثیر بسیار مهمی دارد
  • قیمت شمش صادراتی
  • تمام هزینه‌های تولید و ساخت در داخل کشور از جمله هزینه کارگران، مواد اولیه و …

شاید برایتان سوال باشد که چطور قیمت شمش صادراتی بر روی قیمت نهایی نبشی تاثیر می‌گذارد؟ پاسخ آنجا است که این محصول به طور مستقیم از شمش فولادی تولید می‌شوند(البته در برخی مواقع شمش ابتدا تبدیل به ورق فولادی شده و سپس تبدیل به شکل نهایی این محصول می‌شود که در آن صورت به آن دیگر نبشی فابریک گفته نمی‌شود). در نتیجه اگر قیمت شمش صادراتی بالا رود، به خاطر این که قیمت شمش‌های داخلی نیز وابسته به آن است و توسط دلار نیمایی به هم مرتبط هستند نیز بالا می‌رود و بدین صورت قیمت تولید نیز بالا می‌رود.

تولید و صادرات نبشی

یک نکته که باید در نظر داشته باشید این است که برای تولید نبشی می‌توان از دو فرآیند متفاوت بهره گرفت. همچنین باید به این نکته هم دقت کنید که مواد اولیه‌ای که در هر کدام از این روش‌ها استفاده می‌شود لزوما با یکدیگر یکی نیستند. در ادامه به بررسی مختصر این دو روش و مواد اولیه‌ای که درشان به کار رفته می‌شود پرداخته خواهد شد.

نبشی صادراتی نورد سرد

یکی از دو روش مذکور عبارت است از فرآیند فرم‌دهی سرد. محصولی که با این روش ساخته می‌شود معمولا در بازار با نام نبشی پرسی به فروش می‌رسد(البته ممکن است نام نبشی سبک را نیز هنگام خرید و فروش در بازار برای این محصول بشنوید). در تولید به این روش از ورق‌های فولادی به جای شمش استفاده می‌شود. به طور معمول در ایران از ورق سیاه که با نام ورق نورد گرم نیز شناخته می‌شود، استفاده می‌شود. به خاطر این که تولید این نوع از ورق فولادی در ایران بسیار زیاد است(عددی که ثبت شده ده میلیون در سال است) تولید نبشی صادراتی به این روش بسیار در ایران محبوب شمرده می‌شود.

نبشی صادراتی نورد گرم

این روش، روشی است که مقطع حاصل از آن به نبشی فابریک معروف است. همانطور که به آن اشاره شد، محصول تولید شده با استفاده از این روش مشخصات فیزیکی و ظاهری متفاوتی با نمونه‌ای که با استفاده از روش فرم‌دهی سرد به‌ وجود می‌آید دارد. از نکاتی که هنگام خرید و صادرات باید در نظر داشت این است که فرم فابریک به طور معمول محصولی است که در کاربردهای صنعتی و همچنین حوزه‌هایی که نیاز به ضخامت بالا دارند استفاده می‌شود.
شاید با خواندن بخش قبلی تا به حال توانسته حدس زده باشید که ماده اولیه‌ای که برای تولید این محصول به کار برده می‌شود شمش فولادی است. به دلیل این که شمش فولادی محصولی است که در ایران تولید می‌شود، نبشی صادراتی فابریک نیز محصولی است که به وفور می‌توان آن را در بازار یافت.

نبشی صادراتی باکیفیت در صنایع فولاد توفیقی

قیمت نبشی صادراتی امروز

نکته‌ای که در این بخش باید به آن توجه کرد این مسئله است که دو ماده اولیه شمش فولادی و ورق فولادی(که خود مشتقی از شمش فولادی است) در ایران متاسفانه معمولا صادر می‌شوند. این امر شاید برای واسطه‌ها و تولیدکننده اولیه در کوتاه مدت سودآور باشد، اما در میان ‌مدت و دراز مدت این امر به اقتصاد کشور لطمه‌های فراوانی می‌زند. دلیل این امر این است که صادر کردن مواد خامی همچون شمش فولادی در عوض این که در داخل خود کشور به محصولاتی همچون نبشی تبدیل شوند و قیمت پایه‌ آنها بالاتر رود، وقتی که صادر می‌شوند تنها هزینه استخراج خود را تامین می‌کنند. به همین دلیل اقتصاددانان توصیه می‌کنند که تولید و صادرات محصولاتی همچون نبشی‌ها در عوض صادرات شمش‌های فولادی افزایش داشته باشد.

معرفی انواع نبشی صادراتی

همانطور که در بخش پیش اشاره شد، نبشی را می‌توان در بازار ایران در دو دسته متفاوت پیدا کرد. این دو دسته عبارتند از فرآیند فرم‌دهی سرد و فرآیند نورد گرم. در فرم‌دهی سرد معمولا در ایران از ورق St37 استفاده می‌شود. از طرف دیگر در فرآیند نورد گرم معمولا می‌توان شمش‌های فولادی ۵SP و ۳SP به وجود آورد؛ از این شمش‌ها معمولا مقاطعی با گرید St52 تولید می‌شود. برای اطلاع از تمامی انواع نبشی و همچنین استعلام قیمت لحظه‌ای می‌توانید با کارشناسان بخش فنی ما تماس برقرار نمایید و سوالات خود را در این باره بپرسید.

آشنایی با کشورهای مقصد صادر کردن نبشی

تولیدکنندگان داخلی نبشی به طور کلی سه مقصد را برای نبشی صادراتی در نظر دارند. این سه مقصد عبارتند از:

  • کشورهای همسایه و کشورهای حوزه خاورمیانه
  • کشورهای اروپایی
  • کشورهای آسیا دور و به طور خاص میانمار

در نظر داشته باشید که سخت‌ترین مقصد برای صادرات نبشی کشورهای اروپایی هستند. نه تنها این کشورهای استانداردهای بالاتری را برای ورود محصولات وارداتی دارند بلکه این کشورها معمولا دسترسی راحت‌تر و ارزان‌ترین به بازارهای جهانی دارند و رقبای بیشتری در این کشورها مشغول به کار هستند. از جمله این رقبا عبارتند از آمریکا و چین که در سال‌های اخیر صنعت فولاد خود را به سرعت پیشرفت داده است. همچنین باید در نظر داشته باشید که بسیاری از کشورهای اروپایی به خصوص کشورهای صنعتی اروپایی که معمولا در اروپای مرکزی و غربی هستند خود صنعت فولاد قوی‌ای دارند و می‌توانند تقاضای بازار داخلی خودشان را به راحتی تامین کنند. به خاطر این دلایل است که بسیاری از صادرکنندگان ایرانی ترجیه می‌دهند تا عطای این بازار را به لقایش ببخشند. اما روی دیگر سکه بازار اروپا این است که این کشورها و شرکت‌ها و بیزینس‌های ساکن در آن‌ها معمولا قیمت‌های بالاتری را برای محصولات می‌پردازند.

مقصد دیگر کشورهای آسیا دور مثل کشور میانمار است. این کشورها به خاطر این که معمولا از فقر فولاد رنج می‌برند خود صنایع فولاد قوی‌ای ندارند و در عوض به واردات این محصولات می‌پردازند. اما با توجه به این که چین در نزدیکی این کشورها است و هزینه حمل و نقل بار از ایران به آن کشورها نسبتا زیاد است، بسیاری از آن کشورها ترجیح می‌دهند تا نبشی صادراتی کشور چین را تهیه نمایند.

و اما کشورهای همسایه و کشورهای آسیای نزدیک و مرکزی. این کشورها به خاطر این که در نزدیکی ایران قرار دارند و همچنین این حقیقت که معمولا کشورهای فقیرتری به حساب می‌آیند، مقصد اول بسیاری از صادرکنندگان هستند. کشورهایی که نبشی صادراتی معمولا به آن‌ها از ایران صادر می‌شود عبارتند از پاکستان، ترکمنستان، عراق، گرجستان، قطر و … .

تاثیر نرخ دلار بر قیمت نبشی صادراتی

در سال‌های اخیر به دلیل نوسانات بازار ارز و همچنین بالا رفتن نجومی قیمت دلار صادر کردن محصولات به امری فرساینده و پر ریسک تبدیل شده است. فرآیند معمول این است که صادرکنندگان در ازای ارزی که از صادر کردن محصول خود به دست می‌آورند از دولت ریال دریافت کنند. با این حال به خاطر این که دلار آزاد قیمت بهتری برای صادرکنندگان دارد بسیاری از آن‌ها با دولت دست به معامله نمی‌زنند. با این حال این کار امری ریسکی است و بهتر است که صادرکنندگان با دولت ارز خود را معامله کنند.

نرخ دلاری که با توجه به آن صادرکنندگان ریال دریافت می‌کنند به دلار نیمایی شناخته می‌شود. این نرخ هرگاه که بالا و پایین برود باعث می‌شود تا قیمت نبشی صادراتی نیز به همان صورت بالا یا پایین برود. با توجه به این که عوامل سیاسی بر روی نرخ دلار نیمایی تاثیر می‌گذارند پیش بینی قیمت کار بسیار سختی است.

درباره صادرات نبشی

این محصول را می‌توان معمولا در دو شکل تولید کرد که هر شکل به ماده اولیه متفاوتی نیاز دارد. با توجه به این که تولید آن هزینه نسبتا کمی برای تولیدکنندگان دارد و در عین حال قیمت مناسبی در بازارهای خارجی دارد، صادرات نبشی در سال‌های اخیر تبدیل به بیزینس پلن مناسبی برای بسیار از کارخانجات شده است.
با این حال باید توجه داشت که نوسانات بازار ارز بر روی قیمت نبشی صادراتی تاثیرات منفی‌ای در این سال‌ها داشته و این باعث شده که این حوزه از توجهی که استحقاق آن را دارد برخوردار نباشد و در عوض مواد اولیه فولادی همچون شمش فولادی به صورت خام صادر شوند. اگر به نبشی صادراتی بهای بیشتری داده شود، بدون شک هم تولیدکنندگان و هم اقتصاد ایران در ابعاد بزرگ‌تر، سود بسیاری خواهند کرد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *