همانطور که از نام آنها مشخص است پروفیلهای ساختمانی در صنعت ساختوساز استفاده میشود و پروفیل صنعتی در صنایع دیگر به کار گرفته میشود. دستهای از پروفیلهای ساختمانی در تولید درب و پنجره و انواع دیگر برای استحکام بخشیدن به سازهها استفاده میشود. هریک از این دو نوع از متریال خاصی برای تولید بهرهمند هستند گرچه روش تولیدی آنها شباهتهای زیادی به یکدیگر دارد. در ادامه قصد داریم به پاسخ پرسش پروفیل ساختمانی چیست پاسخ دهیم و شما را با انواع پروفیلهای ساختمانی و کاربرد آن در صنعت آشنا کنیم.
پروفیلها از محصولاتی هستند که مواد اولیه آنها از ورق فولاد سیاه است. مقاطعی توخالی هستند که دارای شکلهای متنوع و کاربرد گوناگون و مهم در زندگی امروزه بشرند. مقاطع فولادی تولید شده از لحاظ کارکرد به دو دسته پروفیل صنعتی و پروفیل ساختمانی تقسیم میشوند.
این دسته از پروفیل از مهمترین و آشناترین محصولات و مصالح ساختمانی است. هرکدام از آنها در تکمیل کردن بخشی از ساختمان نقش دارند. پروفیلهای ساختمانی به راحتی در کارگاهها ساخته میشوند و اغلب در ساخت در و پنجره نقش دارند. با این حال این تنها کارایی این محصولات نیست.
انواع پروفیلهای ساختمانی کارکردهای متنوع و گستردهای در ساختوساز دارند. هریک از آنها بسته به ویژگی و کاربردی که در صنعت دارند از روشهای ویژهای تولید میشوند. پروفیل ساختمانی از سه روش نورد سرد، نورد گرم و روش مرکب ساخته میشوند و به کار میروند. در ادامه به بررسی و معرفی انواع پروفیل ساختمانی میپردازیم و کارکرد آنها را بررسی میکنیم.
برای بررسی پرسش پروفیل ساختمانی چیست، باید انواع این سازه را بدانید و با کاربردهای آنها آشنا باشید. در حالت کلی پروفیل ساختمانی به دو دسته باز و بسته تقسیم میشود. نامگذاری این پروفیلها به علت شکل ظاهری آنها است. پروفیلهای باز ساختمانی شامل تیرآهن، تسمه، میلگرد، چهارپهلو، هاش، ناودانی و نبشی میشوند. پروفیل بسته شامل پروفیل UPVC، پروفیل کرکره برقی، در و پنجره و انواع لوله و پروفیل قوطی میشود.
در زیر انواع پروفیل ساختمانی را مورد ارزیابی قرار میدهیم.
طراحی این پروفیلها به شکل حرف L است و نامگذاری این سازهها نیز به همین علت است. مهندسان ساختمانسازی از این نوع مقاطع فولادی به علت مقاومت بالای آنها، در قسمتهای مختلفی استفاده میکنند. تیرآهنهای L سه نوع کلی دارند که هریک از آنها در شرایط ویژهای به کار میرود و شامل:
تولید این مصالح در سه مدل سبک، متوسط و سنگین انجام میشود. بال پهنتر این مصالح نسبت به تیرآهنهای دیگر این سازه را منحصربهفرد کرده است. کاربرد این تیرآهن به جهت استحکام بخشیدن ستون سازهها است.
این مدل از پروفیلهای L از پرکاربردترین مصالح در بازار است و برای افزایش مقاومت و مستحکم کردن ستونها استفاه میشود. بال تیرآهنهای INP به شکل شیبدار است که کارایی آن را با انواع دیگر تیرآهنها متفاوت کرده است. نکته مهم درمورد این مصالح آن است که از آنها به صورت تکی در ستون ساختمانها استفاده نمیشود و باید به صورت مرکب به کار گرفته شود. همچنین طراحی بالهای آن به صورت شیبدار سبب شده تا این تیرآهن برای اتصالات پیچی و پرچی گزینه مناسبی نباشد.
این دسته از تیرآهنها پهنای بال بیشتری دارند و میتوان بر روی آنها از اتصالات پیچی و پرچی استفاده کرد.
از پروفیلهای ساختمانی در بخشهای مختلف سازه که با نام سپری آن را میشناسیم، به کار برده میشود. از کاربردهای آن میتوان به ساخت سازههای فولادی، خرپا، سقف شیروانی و درب و پنجرهها در انواع مختلف اشاره کرد. از نکات منفی این پروفیل مقاومت خمشی بسیار پایین آن است. شما میتوانید برای دریافت قیمت سپری به صورت روزانه و لحظهای و همچنین مشخصات فنی این محصول بر روی لینک کلیک کنید.
نام این پروفیل از شکل Z مانند آن گرفته شده است و با علامت z در ساختمانها مشخص میشوند. این سازهها علاوه بر ساختمانسازی در کشتیسازی نیز کاربرد دارد. برای ساخت سقف شیروانی از پروفیل Z استفاده میشود.
نام این پروفیل به این جهت است که از نفوذ رطوبت و آب به داخل جلوگیری میکند. این پروفیل به دلیل مجاورت زیاد با رطوبت از ورق گالوانیزه ساخته میشود.
در دو نوع ساده و مشبک تولید میشوند. جنس آنها براساس کاربردشان متفاوت درنظر گرفته میشود و میتواند از آلومینیوم، استیل، فولاد و ورق گالوانیزه باشد. مهمترین کاربرد آن در ساخت در و پنجره است.
در ادامه پروفیل ساختمانی چیست، میتوان به یکی از پروفیلهای شناخته شده ساختمانی اشاره کرد که بدون آن نمیتوان سازهای را بنا کرد. میلگرد در دو شکل آجدار و بدون آج تولید میشود و در ساخت آن از موادی مثل خاموت، سنجاقک، رکابی استفاده میشود. این مصالح در ضخامتهای مختلف تولید میشود و میتواند در کنار بتن باعث افزایش مقاومت سازه شود.
طراحی آن به شکل مربع یا مستطیل است و انواع مختلفی دارد ازجمله قوطی مبلی، گالوانیزه، ستونی. یکی از کاربردهای آن مستحکم کردن ستونها است که در افزایش مقاومت سازهها نقش اساسی ایفا میکند.