گریتینگ یکی از مصالح فلزی مشبک بسیار مقرون به صرفه و مقاوم است که در صنعت ساختمان مورد استفاده واقع میگردد. قیمت گریتینگ متاثر از جنس، وزن و نوع گریتینگ میباشد.
برای دیدن قیمت روز گریتینگ مورد نیاز خود بر روی تصویر گریتینگ مربوطه کلیک کنید
این محصول فلزی از قرار گرفتن تسمههای گالوانیزه به صورت طولی و عرضی ساخته میشود.
برای خرید گریتینگ گالوانیزه فلزی مهم است که مشخصات این سازه تعیین گردد. زیرا استعلام قیمت گریتینگ با توجه به وزن نهایی و اطلاعات فنی این سازه مشخص میشود. مواردی مثل نوع گریتینگ از قبیل گریتینگ تسمه در تسمه یا تسمه در میلگرد، ارتفاع تسمه و نوع مشبندی گریتینگ میتوانند میزان وزن سازه را مشخص کنند که در تعیین قیمت گریتینگ نقش اساسی دارند.
برای اعلام قیمت نهایی گریتینگ بعد از احتساب وزن و مقاومت این سازه در یک متر مربع، تناژ کلی کار با درنظر گرفتن متراژ مورد نیاز محاسبه میشود.
در هنگام خرید گریتینگ یا سفارش این محصول به تولیدکنندگان توسط مشتریان مواردی دیگری مثل نقشههای ساخت گریتینگ، شکل هندسی سازه یا میزان برشکاری محصول مد نظر قرار میگیرد. در ادامه به ویژگیهای فنی گریتینگها که در هنگام خرید و در قیمتگذاری گریتینگ نقش دارند، میپردازیم.
یکی از مسائل مهم در تعیین ویژگیهای گریتینگ، مشخص کردن روش تولید این سازه توسط تولیدکننده است. این سازه به دو روش سنتی و جدید که به آن الکتروفورج گفته میشود، ساخته میشود. قابل ذکر است که منظور از تولید گریتینگ درواقع مونتاژ قطعههای مختلف از پیش ساختهشده است. چراکه اجزای آن از قبل به روشهای خاص خود ساخته میشوند. میتوان گفت معمولا گریتینگهایی از نوع تسمه در تسمه از روشهای سنتی و انواع دیگر گریتینگها که رابطشان چهارپهلو است، به کمک روشهای مدرن به تولید میرسند.
در روش سنتی یا دستی برای ساخت و مونتاژ گریتینگ باید رابطها و تسمههای باربری وصل شوند. برای اتصال آنها تولیدکنندگان روی تسمهها سوراخهای متوالی یا شیار ایجاد میکنند، سپس نگهدارندهها بر شیارها با استفاده از جوش co پیوند داده میشوند.
این روش سنتی میتواند معایبی دربر داشته باشد که از جمله معایب آن میتوان خطای اپراتوری، آسیبدیدگی فلز در برابر حرارت بالا، کاهش استحکام با کاهش توان تسمههای اصلی به دلیل ایجاد سوراخ بر روی تسمه باربری و کاهش استحکام در پی اتصالات غیرهمگن بین تسمهها و نگهدارندهها را نام برد.
در تعیین قیمت گریتینگها مشخص کردن روش ساخت اهمیت دارد چراکه این سازه میتواند به روش مدرن نیز تولید شود. در روش الکتروفورج، عملیات جوشکاری سه مرحله دارد:
ابتدا در مرحله قبل از جوشکاری نیروی اولیهای برای قرار گرفتن رابط بر روی باربر اعمال میشود و در این حین به منظور پیش گرم کردن قطعات، جریان الکتریکی اولیه برقرار میشود. در مرحله جوشکاری به قطعات گریتینگ طی پالسهای مشخصی جریان الکتریکی و نیروی فورج وارد میشود. در مرحله پس از جوشکاری جریان الکتریکی شیب کاهشی پیدا میکند، چراکه در اینجا هدف کنترل انجماد جوش و جلوگیری از ایجاد ترک در جوش گریتینگ است.
مزایای استفاده از روش جدید برای مونتاژ قطعات گریتینگ در آن است که این سازهها در وزن کمتر با استحکام بیشتر تاحدود ۴۰ درصد نسبت به گریتینگ دستساز تولید میشوند. علاوه بر آن عدم وجود فاصله بین باربر و رابط، عدم زنگزدگی در نقاط جوش به علت فورج بودن قطعات در کنار یکدیگر و تنوع ضخامت و عرض تسمه در این روش وجود دارد. همچنین با کمک روش مدرن ساخت گریتینگ، امکان تولید پنل 1*6 متر گریتینگ در سیستم الکتروفورج وجود دارد در حالیکه در روش دستی این امکان به علت تابیدگی وجود ندارد.
عامل مهم دیگر در قیمت گریتینگ مقاومت وزنی آنها است که بر اساس استاندارد EN1433 دستهبندی میشوند. در ادامه به صورت مختصر این طبقهبندیها را معرفی میکنیم.
این دسته از گریتینگها تحمل وزن یک و نیم تن را دارند. کاربرد بیشتر آنها در محل عبور عابرین پیاده، آشپزخانههای صنعتی، استخرها و… است.
این نوع از سازهها تحمل وزنی به میزان دوازدهونیم تن را دارند. از این رو کاربرد اصلی آنها در کف پارکینگها، کف کارخانهها و از این قبیل مصارف است.
این دسته از گریتینگها میتوانند وزن بیستوپنج تنی را تحمل کنند. بنابراین در مکانهای با رفتوآمد بالا مثل سولههایی که ماشینهای سنگین در آنها تردد زیادی دارند، به کار برده میشوند.
درنهایت میتوان گفت برای تعیین قیمت گریتینگ عوامل متعددی دخیل است که ازجمله آن عواملی مثل قیمت تسمه آهنی، نوع، اطلاعات فنی، ارتفاع و ضخامت تسمه، مشبندی، میزان برش ومقدار نهایی محصول وابسته را نام برد.
2 Comments
قیمت گریتینگ گالوانیزه بر مبنای متر مربع هست یا کیلوگرم؟
درود
استعلام قیمت گریتینگ با توجه به وزن نهایی انجام میشود.