استفاده از انواع سیم مفتول فلزی در صنایع مختلف سبب شده است تا این محصول تبدیل به یک محصول پرکاربرد فولادی شود، انواع سایز سیم مفتول از مقطع 0.4 میلیمتر تا مقطع 4 میلیمتر تولید و در بازار عرضه میشود. انواع سیم مفتول فلزی شامل مفتول استیل، طلا، مسی، آهنی، گالوانیزه و ... که به صورت شاخهای یا کلاف و در ابعاد نازک یا ضخیم تولید شدهاند در حال حاضر صنایع فولاد توفیقی یکی از بزرگترین تولید کنندگان مفتول میباشد که در این حوزه میتواند در کنار شما باشد همچنین در ادامه به شرح ویژگی های هر کدام از انواع مفتولها میپردازیم.
براساس جنس، کاربرد، روش ساخت و ویژگیها، مفتولها به انواع مختلفی تقسیم میشود که در ادامه به شرح هر کدام از آنها میپردازیم:
با کلیک بر روی تصویر هر یک از این محصولات میتوانید به صفحه قیمت و خرید آن هدایت شوید.
با توجه به این که انواع سیم مفتول در اندازههای مختلفی بین ۰.۴ تا ۴ میلیمتر تولید و روانه بازار شده است در ادامه به شرح چند مورد از آنها میپردازیم.
ردیف | سایز مفتول(mm) | کاربرد مفتول |
۱ | سیم مفتولی ۰۴ تا ۰۷ میلیمتر | ساخت توری مرغی، فرنگی، سقف سوله، گچ بری، ایزولاسیون سقف |
۲ | سیم مفتولی ۱.۵ میلیمتر | صنعت ساختمان و آرماتور بندی |
۳ | سیم مفتولی ۲.۲ تا ۴ میلیمتر | تولید توری حصاری |
۴ | سیم مفتولی ۲.۵ میلیمتر | آرماتور بندی، قالب بندی بنا و ساختمان سازی |
۴ | سیم مفتولی ۳ میلیمتر | تولید سیم خاردار، ساخت حصار، قالب بندی سازه |
۵ | سیم مفتولی ۴ میلیمتر | ایجاد قالببندی، ساختمان، کشاورزی |
۶ | مفتول ۵.۱ میلیمتر | در ساخت و ساز |
۷ | سیم مفتولی ۲ تا ۶ میلیمتر | ساختمان سازی، توری برای بتن ریز، مورد استفاده در کارخانه زغال سنگ |
سیمهای مفتول به دلیل کاربردهای مختلف در صنایع مختلف از جنسهای مختلفی ساخته شدهاند که در ادامه به انواع آن میپردازیم:
در ادامه به شرح هر کدام از انواع سیم مفتول میپردازیم:
برای ساخت سیم مفتول استیل شمشها را در کوره تا دمای ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد ذوب میکنند سپس از دستگاه نورد عبور میدهند و سپس فرایند نورد سرد را انجام میدهند، در این مرحله مفتول آماده میشود اما جهت تعیین سایز مفتول آن را با استفاده از دستگاههای کشش، میکشند.
از انواع سیم مفتول نوع استیل آن از انواع پرکاربرد است، در صنایع مختلفی مانند تولید توریهای حصیری، مرغی، سیم خاردار، صنعت ساختمان (جهت آرماتوربندی) …کاربرد دارد به این صورت که از سیم مفتول CHQ جهت تولید میخ، پیچ استفاده میشود و از نوع EPQ در صنایع سبد سازی و صنایع غذایی استفاده میشود.
برای ساخت این محصول شمشهای فولادی را طی فرایندی مانند ذوب کردن در حرارت بالا و برش به شکل مفتول میسازند، سپس با استفاده از دستگاه آن را سرد و بسته بندی میکنند.
از کاربرد سیم مفتول فولادی میتوان به مواردی مانند ساخت انواع توریها، ساخت انواع سیمها، ساخت فنس فلزی و … اشاره کردو
فرایند تولید سیم برنجی مانند روند تولید مفتول فلزی است با این تفاوت که در این محصول، مواد اولیه از مس و قلع تهیه میشود. از انواع مفتول برنجی ۲ میل، سه میل … ضخیم یا نازک، جهت ساخت زیورآلات و موارد تزئینی استفاده میشود.همچنین سیم مفتول برنجی به دلیل رنگ چشمنوازی که دارد، از پرکاربردترین انواع سیم مفتول برای ساخت بدلیجات محسوب میشود.
برای ساخت سیم طلا از شمش طلا استفاده میشود، این محصول برای ساخت طلا کاربرد دارد.
این نوع از محصول با شمش آهن ساخته میشود. از کاربرد آن میتوان به مواردی مانند صنایع ساختمانی، صنایع جوشکاری و تولیدات و … اشاره کرد.
شمشهای مسی را طبق فرایند تولید مفتول، ذوب میکنند سپس به شکل مفتول در سایزها یا قطر متنوع تولید میکنند.با توجه به قابلیتهای مس از این مفتول در صنعت سیم کشی ، تابلو برق و … اشاره کرد.
روش ساخت این مفتول مانند مفتول استیل است اما اینبار سیمهای مفتول با سولفات مس پوشیده میشوند.
از کاربرد این محصول میتوان به صنایع جوشکاری، ساخت سوزن منگنه، دوخت کارتن اشاره کرد.
یکی از انواع سیم فلزی پر استفاده در صنعت ساختمان، سیم مفتول آلومینیومی است. روند تولید این محصول به این صورت است که ابتدا شمش آلومینیومی به شمشهای کوچک تقسیم میشود، سپس به سمت مرحله شکل دهی میروند، در این مرحله اگر نیاز به اضافه کردن لایهای مانند پی وی سی بود، ماده آن سطح مفتول را پوشش میدهد و مراحل تولید تا اماده سازی بسته بندی سیم مفتول ادامه مییابد.
از کاربردهای مفتول آلومینیومی میتوان به مواردی مانند کابل سازی، صنایع الکترونیکی، ساخت و ساز، ساخت توری، اسکلت بندی، تولید سیم خاردار … اشاره کرد. همچنین جهت اطلاع از قیمت سیم مفتول آلومینیومی بر روی لینک کلیک کنید.
به صورت کلی مفتول در صنایع مختلفی مانند بسته بندی، ریلی، عایقبندی، ساخت وسایل خانگی مانند یخچال سازی، کابینت سازی و … بسیار پ کاربرد است، میتوان کاربرد سیم مفتول را به شرح زیر بیان کرد:
شرح هرکدام از موارد بالا را در ادامه قرار دادهایم:
از سیم مفتولی جهت ساخت انواع توری فلزی، پرسی، حصاری، گابیون، مش، لوزی، فرنگی، زنجیری و … در حال حاضر انواع این محصولات در فولاد توفیفی ساخته میشود.
همچین از این محصول در ساخت انواع فنرهای کوچک و بزرگ استفاده میشود.
از نوع مفتول جوشی برای ساخت سیم جوش استفاده میشود.
برای ایجاد امنیت از مفتولها نیز برای ساخت سیم خاردار خطی و حلقوی استفاده میشود.
بستن قسمتهای مختلف قالب برای نگهداشتن محوطه بتن ریزی، از انواع مفتول استیل استفاده میشود.
برای بستن قسمتهای مختلف آرماتور از انواع مفتول استفاده میشود.
جهت بستن رابیتس از مفتول استفاده میشود.
مفتولها با توجه به نیاز مشتریان از نظر ظاهری شامل موارد زیر هستند:
در ادامه به شرح هرکدام از موارد مربوط به ظاهر میلگرد میپردازیم:
با این که سیمهای مفتولی در بازه سایز ۰.۴ میلیمتر تا ۴ میلیمتر عرضه میشوند، اما این سایز بندی هم به دو نوع زیر تفکیک میشود:
سیم با ضخامت کمتر از ۳ میل را سیم مفتول نازک مینامند که نوعی سیم نازک فلزی است و سیم فلزی باضخامت بالای ۳ میل را سیم مفتولی ضخیم یا کلفت مینامند. در ادامه به توضیح دو مورد بالا اشاره شده است:
سیمهای مفتولی از نظر نحوه تولید و مراحل آن به دودسته طبقه بندی میشوند که عبارتاند از:
شرح موارد بالا توضیحات زیر است:
برای ساخت محصول مفتول فابریک، ابتدا میلگرد ۶.۵ را از دستگاه سنگین کششی رد شده و تبدیل به مفتول ۴.۵ میلیمتر میشود سپس برای بار دوم نیز از دستگاه کششی رد شده و سایز مفتول ۲.۵ میلیمتر میشود. در مرحله سوم (مرحله آخر) با عبور میلگرد از دستگاه کششی سایز آن به ۱.۵ تغییر مییابد.
برای ساخت مفتول غیر فابریک از تسمه فلزی استفاده میشود.
در ساخت این محصول از مراحل گالوانیزاسیون گرم (ایجاد مقاومت آهن و فولاد در برابر زنگ زدگی) استفاده میشود، به این صورت که مفتول سیاه در معرض حرارت بالایی قرار گرفته میشود سپس مفتول را از وان روی رد کرده در این صورت یک روکشی بر روی مفتول سیاه قرار میگیرد. گرم شده مفتول سبب کاهش میزان کربن موجود در مفتول میشود. در نتیجه سیم فلزی حاصل، از ویژگیهایی مانند انعطاف پذیر بالا برخوردار خواهد بود.
در این روش ابتدا فلز، آبکاری و آماده میشود همچنین لایهای از روی، بر روی مفتول قرار میگیرد که بسیار نازکتر از روش گالوانیزاسیون گرم است. در نتیجه به اندازه آن مقاومت بالایی ندارد. از این جهت توصیه میشود در مواردی که نیاز به مقاومت بالایی نیست سیم مفتول گالوانیزه سرد استفاده شود.
مفتولهای فلزی پس از تولید و ساخت محصول نهایی توسط کارهانه به دو شکل عرضه میشوند، نحوه عرضه انواع سیم مفتول عبارتاند از:
مفتول سیاه(مفتول آنیل شده)؛ این مفتول در طی فرایند گالوانیزاسیون ابتدا در کوره آنیل با دمای ۸۰۰ تا ۹۰۰ درجه حرارت داده میشود، سپس با رد شدن از وان اسید، اکسیدزدایی و عاری از هرگونه مواد ناخالصی میشود و در نهایت با عبور از کوره مذاب و سپس سیستم خنک کننده آماده عرضه خواهد شد.
از انواع روش ساخت سیم مفتولی سیاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اکنون که با انواع سیم مفتول بر اساس جنس و کاربردهای آن آشنا شدید، شاید با این سوال مواجه شوید که سیم مفتول را از کجا سفارش دهید. اهمیت تهیه سیم مفتول باکیفیت، صرفه اقتصادی آن به دلیل داشتن دوام بالا است. یک عرضه کننده معتبر سیم مفتول، محصولی دارای سطحی صاف و صیقلی با انعطافپذیری بالا ارائه میدهد که مقاومت وزنی مطلوبی دارد. شما میتوانید انوع سیم مفتول را از کارخانه فولاد توفیقی با ۳۰ سال تجربه در تولید انواع سیم فلزی سفارش دهید. کلیه سیم مفتولی های تولیدشده در کارخانه فولاد توفیقی تحت نظر کارشناسان کنترل کیفیت تایید میشوند.