انواع ورق گالوانیزه

ورق‌های گالوانیزه دسته‌ای از محصولات فولادی هستند که طی فرایند گالوانیزاسیون با پوششی از روی ساخته می‌شوند؛ به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر خوردگی، زنگ زدگی و رطوبت دارند. نکته‌ی مهم درباره‌ی این ورق‌ها، تنوع نسبتا زیاد آنها می‌باشد. اگر در بازار آهن اندکی جستجو کنید، با انواع ورق گالوانیزه مواجه می‌شوید.
تنوع ورق‌های گالوانیزه در شکل ظاهری، رنگ، فرم، ابعاد و ... انتخاب بهترین قیمت ورق گالوانیزه را بسیار سخت و مشکل می‌کند. بنابراین اگر قصد خرید این محصولات را دارید، بهتر است پیش از ثبت سفارش، اطلاعات کاملی درباره‌ی انواع آن‌ها کسب کنید.

آشنایی با انواع ورق گالوانیزه در یک نگاه

ورق های گالوانیزه جزو پرفروش‌ترین محصولات در بازار آهن محسوب می‌شوند. منتهی این ورق‌ها از تنوع نسبتا زیادی برخوردار هستند.
در جدول زیر سعی کرده‌ایم انواع دسته‌بندی‌هایی که برای ورق گالوانیزه وجود دارد را شرح دهیم:

نوع دسته بندی

انواع ورق گالوانیزه

شکل ظاهری

گل درشت، گل ریز، بدون گل

جنس

گالوانیزه سرد، گالوانیزه گرم

ابعاد و ضخامت

عرض: 100 و 125 (سانتی‌متر)

طول: 200، 250، آزاد (میلی‌متر)

ضخامت: 0.18 الی 6 (میلی‌متر)

فرم

سینوسی، طرح سفال، ذوزنقه، شادولاین، لمبه‌ای، عرشه فولادی، ساندویچ پنل

انواع ورق‌های گالوانیزه با توجه به شکل ظاهری

کیفیت فلزات مورد استفاده در فرایند گالوانیزاسیون، باعث بروز اشکال نامنظمی در سطح ورق گالوانیزه شده می‌شود که در اصطلاح به آن گل(spangle) می‌گویند.
یکی از دسته‌بندی‌ها برای تشخیص انواع ورق گالوانیزه بر اساس اندازه‌ی گل‌های تشکیل شده روی محصول است. در این دسته بندی 3 نوع ورق گل درشت، گل ریز و بدون گل وجود دارد که توضیح هر کدام از آنها به شرح زیر هستند:

ورق گل درشت؛ از انواع ورق گالوانیزه بر اساس شکل ظاهری

اگر اندازه‌ی گل‌ها نرمال باشد، به آن ورق گالوانیزه گل درشت گفته می‌شود. در این صورت کیفیت محصول پایین است.

ورق گل ریز؛ یکی از اشکال ورق گالوانیزه

در صورتی که اندازه‌ی گل‌ها کوچکتر از حالت عادی باشد، ورق گالوانیزه، گل ریز نامیده می‌شود. کیفیت این سری از محصولات نسبتا خوب است.

ورق بدون گل؛ یکی از اشکال ورق های گالوانیزه

طبیعتا چنانچه خلوص حوضچه روی خیلی بالا باشد، هیچ اثری از گل روی محصول نهایی باقی نخواهد ماند. در این صورت ورق گالوانیزه، ورق بدون گل لقب می‌گیرد.

انواع ورق گالوانیزه با توجه به جنس

یکی از فاکتورهایی که در زمان انتخاب بهترین ورق گالوانیزه باید بدان توجه کنید، جنس ورق تولیدی است. اگرچه این محصولات از فولاد با پوشش روی ساخته می‌شوند، اما نحوه‌ی ساخت آنها طی فرایندهای مختلف صورت می‌پذیرد. همین امر موجب تفاوت در ویژگی‌ها و کاربردهای نهایی ورق های گالوانیزه شده است.
به همین دلیل یکی دیگر از دسته بندی‌های ورق‌های گالوانیزه به جنس آنها مربوط می‌شود، که هر کدام از آنها به شرح زیر هستند:

گالوانیزه گرم؛ از انواع ورق های گالوانیزه از نظر جنس

ورق از جنس گالوانیزه گرم با غوطه ور شدن فولاد در حوضچه‌ی داغی از روی ساخته می‌شود؛ البته ترکیبات دیگر نظیر مس، آلومینیوم، قلع، منگنز، فسفر و ... نیز در این حوضچه وجود دارند.

گالوانیزه سرد؛ از انواع ورق گالوانیزه برحسب جنس

در این روش از یک محلول الکترولیتی برای پوشش فولاد استفاده می‌شود؛ به همین دلیل به آن آبکاری نیز می‌گویند. ورق‌های تولید شده به روش گالوانیزه سرد، مقاومت ورق‌های گالوانیزه گرم را ندارند.

تفکیک انواع ورق‌های گالوانیزه براساس ابعاد و ضخامت

ورق های گالوانیزه در ابعاد و ضخامت‌های مختلف تولید و روانه بازار می‌شوند. همین امر باعث شده یک دسته بندی گسترده بر اساس ابعاد و یک دسته بندی متنوع بر حسب ضخامت ورق‌ها ایجاد شود. توجه به این دو معیار در زمان خرید انواع ورق‌های گالوانیزه بسیار مهم است. در ادامه بیشتر درباره‌ی این دسته بندی‌ها صحبت خواهیم کرد.

انواع ورق گالوانیزه بر اساس سایز

ابعاد ورق گالوانیزه به رولی یا فابریک بودن آن بستگی دارد. ورق‌های رولی با عرض‌های 100 و 125 سانت و طول آزاد عرضه می‌شود، اما ورق‌های فابریک معمولا با عرض 100 و 125 سانت و طول 200 و 250 تولید می‌شوند.

انواع ورق گالوانیزه بر اساس ضخامت

ورق گالوانیزه ظرفیت این را دارد که در ضخامت‌های 0.18 میلی‌متر تا 6 میلی‌متر ساخته شود. با این حال ورق‌های گالوانیزه با ضخامت 0.6 میلی‌متر الی 3 میلی‌متر فروش بیشتری دارند.

تفکیک انواع ورق گالوانیزه با توجه به فرم

ورق های گالوانیزه از لحاظ فرم به دسته بندی‎های نسبتا زیادی تقسیم می‌شوند. ورق‌های سینوسی (کرکره‌ای)، طرح سفال، ذوزنقه، شادولاین و ... از جمله رایج‌ترین فرمینگ‌های ورق گالوانیزه هستند. در ادامه تمام این فرم‌ها را زیر ذره بین قرار می‌دهیم تا آشنایی شما نسبت به انواع ورق‌های گالوانیزه موجود در بازار بیشتر شود.

ورق سینوسی؛ از انواع فرم‌های ورق گالوانیزه

یکی از قدیمی‌ترین فرم‌های ورق گالوانیزه، ورق سینوسی است. این نوع ورق در شیروانی‌ها و البته کرکره مغازه‌های سنتی قابل مشاهده هستند؛ به همین دلیل به آنها ورق گالوانیزه کرکره‌ای نیز گفته می‌شود.

ورق طرح سفال؛ یکی از فرمینگ‌های ورق های گالوانیزه

از نظر برخی افراد زیباترین و بهترین ورق گالوانیزه، طرح سفال آن می‌باشد. این ورق شباهت زیادی به سفال دارد، اما از شکنندگی و پوسیدگی سفال برخوردار نیست.

ورق ذوزنقه؛ یک فرمت رایج ورق فولادی گالوانیزه

یکی دیگر از انواع ورق‌های گالوانیزه ورق‌های ذوزنقه‌ای هستند که اتفاقا کاربرد نسبتا زیادی در صنعت دارند. دلیل نامگذاری این فرم از محصولات به ذوزنقه شباهت موجهای آن به این شکل هندسی می‌باشد.

شادولاین؛ یکی از انواع ورق گالوانیزه بر اساس فرم

در میان فرمینگ‌های ورق گالوانیزه، شادولاین یکی از جذابترین فرمینگ‌ها را دارد. این نوع از ورق‌ها برای پوشش دیواره‌ها، سقف کاذب، سردخانه‌ها و ... مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ورق لمبه‌ای؛ یک نوع فرمت از ورق گالوانیزه

ورق های گالوانیزه طرح لمبه‌ای از برجستگی‌های نسبتا پهن و فرورفتگی‌های نسبتا باریک تشکیل می‌شوند. فرم این محصولات از لمبه کاری چوبی الهام گرفته شده است.

ورق عرشه فولادی؛ نمونه‌ای از فرم‌های ورق های گالوانیزه

یکی دیگر از انواع ورق گالوانیزه ورق‌های عرشه فولادی هستند. این فرمت با شکل خاص خود معمولا برای بارگذاری و نصب سقف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ورق ساندویچ پنل؛ یک نوع ورق گالوانیزه از نظر فرم

مدلهای ساندویچ پانل ورق گالوانیزه نیز تقریبا شبیه به فرمینگ ذوزنقه‌ای هستند، با این تفاوت که لایه‌ای از فوم میان آنها قرار گرفته که باعث استحکام و عایق بودن در برابر حرارت می‌شود.

کاربرد ورق گالوانیزه چیست؟

به طور کلی ورق‌های گالوانیزه کاربردهای گسترده‌ای دارند؛ به طوری که می‌توان گفت در بسیاری از صنایع از آنها برای کارهای مختلفی استفاده می‌شود.
در ادامه برخی از کاربردهای نسبتا رایج ورق‌های گالوانیزه را شرح می‌دهیم:

  1. یکی از محصولات اصلی در ساختمان‌سازی و پروژه‌های عمرانی
  2. ساخت انواع لوازم خانگی نظیر لباسشویی، اجاق گاز، کولر، یخچال و ...
  3. تولید انواع لوله و پروفیل
  4. ساخت انواع تجهیزات برق و الکترونیک
  5. بارگذاری سقف سوله‌های بزرگ
  6. ساخت رابیتش گالوانیزه
  7. ساخت و نصب گاردریل
  8. تولید بدنه و قسمت‌های داخلی خودرو

بهترین ورق گالوانیزه کدام است؟

همانطور که مشاهده کردید، انواع ورق گالوانیزه در بازار موجود است که هر یک کاربرد، ویژگی و مشخصات فنی خاص خود را دارند. انتخاب برخی از پارامترها نظیر شکل ظاهری، ابعاد یا جنس محصول به نیاز و بودجه‌ی شما بستگی دارد. اما انتخاب فرمینگ ورق های گالوانیزه باید بر اساس نیاز پروژه انجام شود. بنابراین هیچ گزینه‌ی برتری در میان انواع ورق‌های گالوانیزه وجود ندارد. شما باید با توجه به نیاز کاری خود یا در واقع بر حسب شرایط بهترین مدل را انتخاب کنید.

با این وجود نکاتی وجود دارد که در زمان خرید محصول برای تهیه بهترین ورق باید بدان توجه کنید. در انتخاب شکل ظاهری هرچه گل‌های ورق کمتر و کوچکتر باشد، ورق کیفیت بیشتری دارد. از طرفی ورق‌های تولید شده به روش نورد گرم مقاومت و خواص بهتری نسبت به نورد سرد دارند. اما سایر مشخصه‌ها مثل ابعاد یا فرم ورق، همانطور که گفته شد، به نیاز شما بستگی خواهد داشت.

بهترین روش خرید انواع ورق گالوانیزه

تا اینجا درمورد ویژگی بهترین ورق گالوانیزه و انواع آنها صحبت کردیم اما آیا می‌دانید نحوه خرید مطمئن این نوع از ورق‌ها به چه صورت است؟ معمولا این ورق‌ها در بازار موجود هستند و یا می‌توان به صورت مستقیم از کارخانه آنها را سفارش دهید. برای این کار ما به شما صنایع فولاد توفیقی را پیشنهاد می‌کنیم.
کارخانه فولاد توفیقی یکی از بزرگترین تولید کنندگان آهن آلات در کشور، دارای نیروهای مجرب، کارشناسان بررسی کیفیت انواع ورق گالوانیزه، کارشناسان فروش و ... می‌باشد در صورت نیاز به ثبت سفارش یا دریافت اطلاعات بیشتر با شماره‌های بالای همین صفحه تماس بگیرید یا از طریق دکمه چت در گوشه پایین این صفحه با ما در ارتباط باشید.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *