امروزه در پروژههای بزرگ و کوچک مش ساختمانی و شبکه مش فولادی مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد مش ساختمانی مسلحکردن بتن است. برای تولید این توری ساختمانی از روی هم قرار گرفتن طولی و عرضی میلگردها با زاویه ۴۵ درجه استفاده میشود. در نهایت نیز اتصال این قطعات با دستگاههای تمام اتوماتیک و بهوسیله جوش فورجینگ انجام میپذیرد. این محصول طبق سفارش مشتری در دو مدل شبکه پیش جوش ساده و شبکه پیش جوش آجدار ساخته میشود. در این مطلب توضیح میدهیم مزایای اجرای مش در ساختمان چیست و همچنین شما را با نحوه خرید مش مقرون بهصرفه آشنا خواهیم کرد.
به عبارت دیگر مش یک محصول فولادی است که کاربرد آن تقویت بتن است. از سوی دیگر احتمالا میدانید که برجستهترین مقاطع مورد استفاده برای مسلحکردن بتن، میلگرد آجدار است. به همین دلیل نمونه فولادی را به کمک میلگرد آجدار تولید و در نواحی گودبرداری شده برای تقویت بیشتر بتن استفاده میکنند. نوع میلگردی که در مش فولادی بهکار برده میشود تاثیر مستقیم در قیمت آن دارد. ابعاد مش ساختمانی هم شامل اندازه چشمه، طول و عرض برگ مش و سایز میلگرد هستند.
مش بندی در صنعت ساختمان یعنی چه؟ محصولی به نام مش ساختمان در بازار آهنآلات وجود دارد که از جوشدادن میلگردهای افقی و عمودی به یکدیگر تولید میشود. این میلگردهای افقی و عمودی با زاویه ۹۰ درجه به یکدیگر وصل شدهاند.
حال میخواهیم ببینیم مفهوم مش در ساختمان چیست؟ در لغت به معنای شبکه تولید شده از سیم یا مفتول است. اما شبکه مش ساختمانی و توری با هم متفاوت هستند. مهمترین تفاوت آنها این است که توری قابلیت انحنا در جهات مختلف را دارد. اما ورق مش ساختمانی انعطافناپذیر است و مثل ورق آهن تنها میتوان از انحنای آن در یک راستا استفاده کرد. از سوی دیگر قابلیت انعطاف توری کار را برای ملاتکشی آسان میکند ولی نمیتوان از مش ساختمانی برای نصب ملات بر روی دیوارهها استفاده کرد. همچنین برای تولید توری میتوان ورق را برش داد و کشش عرضی روی آن ایجاد کرد؛ اما برای ساخت انواع مش ساختمانی از ورق استفاده نمیشود.
اندازه عرضی شبکه مش ساختمانی بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ سانتیمتر متغیر و طولی بین ۱ الی ۹ متر است. چشمه آن نیر با ابعاد مستطیل یا مربع شکل و بین ۸ الی ۴۰ سانتیمتر است. مفتولهای قطری بهصورت آجدار و ساده و بهاندازه ۴ الی ۱۲ میلیمتر دارند. مش بندی ساختمان نسبت به روشهای دیگر صرفه اقتصادی دارد و دلیل آن نظم گرههای نیرو، مقاومت زیاد این شبکهها به دلیل جوش نقطهای، زمانبری کمتر و وزن مناسب است.
شبکه مش ساختمان در ابعاد ۲.۲۰*۶ همراه با سایز میلگرد ۶-۸-۱۰ و ۱۲ و یا در چشمه ۵ تا ۴۰ و همراه با مفتول ۲، ۳، ۶ و ۸ ساخته میشود. در بین انواع مشبندی ساختمان میلگرد ۶ ساده با کل چشمههای موجود و ۸ آجدار همراه با چشمههای ۱۰*۱۰ – ۱۵*۱۵ و ۲۰ *۲۰، پرکاربردترین نوع ساختمانی بهحساب میآیند.
اگر بخواهیم کاربرد مش در ساختمان را بیان کنیم باید به موارد مختلفی اشاره کنیم، اما مهمترین کاربرد آن شامل ساخت انواع کانالهای آبرسانی، سد، پارکینگ، مترو، پل، تونل، فرودگاه، اتوبان، انبار، کف سالن، دیوار، سقفهای کامپوزیت و غیره هستند. شما میتوانید با توجه به نیاز خود انواع مفتول مشبندی ساختمان را بهکار ببرید. همچنین برای مش گذاری در ساختمان میتوانید از میلگردهایی با سایز ۶ میتوان برای کف استخرها، سقف طبقات و غیره و میلگردهای سایز ۸ و ۱۰ برای شناژبندیها و کف استفاده کنید.
در ادامه با جزئیات بیشتر بررسی میکنیم مهمترین موارد استفاده مش در ساختمان چیست.
بتن مسلح در فونداسیون باید قادر باشد نیروهای واردشده از طرف المانهای افقی و عمودی را تحمل کند و آنها را به زمین منتقل کند؛ از این جهت اجرای صحیح و اصولی مش بندی در فونداسیون اهمیت بالایی پیدا میکند. اجرای فونداسیون با توری مش در مقایسه با شبکه میلگرد چند مزیت دارد؛ مانند بالا بودن سرعت اجرا و استفاده بهینه از میلگرد. همچنین مش بندی فونداسیون به دلیل وجود جوش نقطهای به افزایش مقاومت فونداسیون کمک میکند. مناسب بودن قیمت انواع مش ساختمانی نیز از دیگر مزایای اجرای آن است.
طبق مبحث نهم مقررات ملی، در اجرای مش بندی پارکینگ ساختمان باید از میلگردهای استاندارد S240، S340، یا S400 استفاده شود. مش ساختمانی باید مقاومت کافی برای تحمل بارهای استاتیکی و دینامیکی وارده بر کف سازهها، بهویژه در محلهایی مانند پارکینگ که تردد وسایل نقلیه وجود دارد را داشته باشد.
اجرای مش بندی دیوار ساختمان بهخصوص برای دیوارهای برشی، باعث افزایش مقاومت دیوار در برابر عوامل خارجی مثل رطوبت یا زلزله میشود. مش بندی دیوار ساختمان از ترک خوردن دیوار در اثر این عوامل جلوگیری میکند. در صورت اجرای مش بندی در دیوار ساختمان، ضخامت پوشش بتن در شرایط متوسط باید ۲۵ میلیمتر باشد. اگر در مش بندی ساختمان از میلگردی با ضحامت بیش از ۳۶ میلیمتر استفاده میکنید، باید ۱۰ میلیمتر به ضخامت بتن افزوده شود.
یکی از کاربردهای توری مش ساختمانی برای اجرای سقف است. برای اجرای آرماتوربندی سقف از میلگرد همراه با بتن استفاده میشود؛ چرا که بتن در اجزای سازهای به تنهایی مقاومت کششی کافی را ندارد و باید به کمک شبکه میلگردهای به هم جوش داده شده مسلح شود. در این روش میلگردهای آجدار در ضخامتهای تعیینشده به وسیله جوش یا دیگر اتصالات به هم متصل میشوند و سپس روی آنها با بتن پوشیده میشود.
نکته: مطابق فصل ۹-۴ مبحث مقررات ملی، اجرای جوش برای مش بندی در ساختمان در دمای پایینتر از ۱۸ درجه سانتیگراد ممنوع است.
حال که با مش ساختمانی آشنا شدید، شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چرا باید از بین اینهمه روش از شبکه میلگردی برای افزایش استحکام ساختمان استفاده شود. در این قسمت قصد داریم مزایای مشبندی ساختمانهای بتنی را بررسی کنیم و پاسخ دهیم مزایای مش در ساختمان چیست.
همه موارد ذکر شده از جمله مزایا و ویژگیهای مشبندی ساختمانهای بتنی است.
برای خرید مش ساختمانی بهتر است به نکاتی که در ادامه برای شما آوردهایم دقت کنید. مشخصات هر محصول شامل نوع، اندازه، وضعیت، سایز، محل بارگیری و تحویل (کارخانه یا شرکت)، واحد، قیمت هر واحد و تاریخ و زمان آخرین بهروزرسانی لیست قیمت را چک کنید. قیمت توری مش ساختمانی تحت تاثیر عوامل مختلفی تغییر میکند. باتوجه به نوسانات بازار برای اطمینان از قیمت نهایی محصول با کارشناسان فولاد توفیقی تماس بگیرید. در صورت عدم مشاهده کالای مورد نظر برای مشاوره خرید و فروش با کارشناسان ما تماس برقرار کنید.
در این مطلب سعی کردیم اطلاعاتی را درمورد توری مش ساختمانی بیان کنیم و پاسخ دهیم اصلیترین کاربردهای مش در ساختمان چیست. حال که این توضیحات را مطالعه کردید میتوانید برای خرید مش ساختمانی روی صنایع فولاد توفیقی حساب کنید و محصول را با کیفیت بالا و قیمت مناسب از این مجموعه تهیه کنید. این شرکت به عنوان یکی از قدیمیترین شرکتهای تولیدکننده انواع مش ساختمانی شناخته میشود که خدماتی همچون تولید، عرضه و قیمتدهی را ارائه میدهد، شما میتوانید نرخ روزانه انواع این توری پرتقاضا و پرفروش بازار را از این مجموعه استعلام بگیرید، از پر فروشترین نمونهها مش نمره ۴ میباشد که از طریق تماس تلفنی میتوانید قیمت روز آن را دریافت کنید.