با توجه به جذاب بودن قیمت قوطی صادراتی برای کشورهای مختلف، امروزه شاهد افزایش درخواست خرید این محصولات از ایران هستیم. در کشورهای همسایه با توجه به نرخ ارز خرید این محصول از ایران بسیار مقرون بهصرفهتر از تولید آن برای این کشورها میباشد، در نتیجه باید صادرات قوطی به طور جدی و دقیق پیگیری شود. در حال حاضر برای انجام صادرات قوطی باید مراحل مختلفی را دنبال کرد. در صورتی که هر کدام از مراحل با مشکل روبرو شود، امکان صادرات ایجاد نخواهد شد. به همین علت در ادامه این مراحل را به صورت کامل و همراه با جزئیات برای شما بیان خواهیم کرد. مراحل صادرات آهن با توجه به انواع مختلف آن تقریبا یکسان خواهد بود.
در ادامه نحوه ارسال قوطی صادراتی را به کشورهای همسایه و همچنین نحوه اخذ اظهارنامه مالیاتی را برای شما توضیح خواهیم داد، با ما همراه باشید.
اولین قدم برای صادرات قوطی این است که سفارش باید از مشتری دریافت شود. معمولا در این مرحله فرد یا شرکت متقاضی سفارش خود را به صورت رسمی ثبت میکند. در این حالت تولیدکننده در کشور از سفارش مطلع شده و برنامههای لازم برای صادرات محصول را میچیند. با توجه به اینکه محصولات ایرانی دارای قیمت خوبی هستند، بیشتر مشتریان ترجیح میدهند که خرید خود را در حجمهای بالا انجام دهند.
بعد از اینکه سفارش مشتری دریافت شد، حتما باید پیش فاکتور تهیه شود تا مشتری از تمامی جزئیات مربوط به معامله پیش رو اطلاع پیدا کند. به همین علت در چنین زمانی باید استعلام قیمت قوطی صادراتی نیز صورت گرفته و در پیش فاکتور قید شود.
همچنین وزن بار از دیگر مواردی است که حتما باید به اطلاع بقیه برسد. عوامل مهم دیگر همچون کیفیت و نوع بار نیز استعلام گرفته میشود تا اطلاعات کاملی در پیشفاکتور ثبت شود. در نهایت پیش فاکتور برای مشتری خارجی فرستاده میشود تا همه موارد را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهد.
وقتی که پیشفاکتور قوطی صادراتی به دست مشتری میرسد، آن را به طور کامل بررسی میکند. در صورتی که مشتری نظر یا پیشنهادی درباره قیمت یا سایر موارد داشته باشد، آن را مطرح خواهد کرد. در نهایت دو طرف باید بر روی شرایط فاکتور با یکدیگر مذاکره کنند. در نهایت بعد از انجام توافق دو طرفه، قرارداد رسمی به تایید نهایی میرسد. در نهایت فاکتور رسمی معامله نیز صادر میشود که همه موارد به صورت کامل در آن ثبت شده است.
در این مرحله باید به فکر آمادهسازی قوطی صادراتی بود و همه اقدامات لازم در این راستا را انجام داد. نکته مهم این است که بستهبندی بار نیز باید با توجه به روش حمل به صورت اصولی صورت بگیرد. به طور قطع نوع بستهبندی در روش حمل دریایی با زمینی تفاوت زیادی خواهد داشت. همچنین باید در مرحله آخر آمادهسازی محصولات به طور دقیق چک شوند که بر اساس فاکتور آماده شده باشند. مسلما هر چقدر که این مرحله سریعتر انجام شود، محصول سریعتر به دست مشتری خارجی میرسد. صادرات این محصول با بستهبندیهای باکیفیت سبب ایجاد ارزش افزوده زیادی خواهد شد.
قیمت قوطی صادراتی زمانی به صورت دقیق مشخص میشود که هزینههای مختلف از جمله تعرفه گمرکی مشخص شود. هزینههای مربوط به گمرک شامل موارد متعددی میشود که آماده کردن مدارک لازم جزء مهمی از آن خواهد بود. فراموش نکنید که تعیین قیمت و صادرات قوطی بدون داشتن مجوز امکانپذیر نیست. به همین علت باید مجموع مجوزهای لازم در این راستا دریافت شود تا اجازه صادرات وجود داشته باشد.
مرحله مهم بعدی که باید در روند صادرات قوطی انجام شود، تنظیم درست اظهارنامه گمرکی است. برای انجام این کار باید محصول به گمرک تحویل داده شود. بعد از اینکه محموله به دست گمرک میرسد، باید مراحل تنظیم اظهارنامه پشت سر گذاشته شود. خوشبختانه این مرحله زمان زیادی نمیگیرد و با یک برنامهریزی دقیق میتوان این کار را به سرعت انجام داد.
برای اینکه ارسال بار به کشور مقصد به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد، باید حتما یک شرکت حملونقل معتبر را پیدا کنید. در حال حاضر شرکتهای زیادی خدمات جابجایی را انجام میدهند که هر کدام از آنها شرایط و هزینه خاص خود را دارند. در نهایت بعد از انتخاب شرکت مورد نظر قرارداد حمل بسته خواهد شد. خوشبختانه در این روش محموله به صورت کامل بیمه میشود. در نتیجه اگر هر گونه آسیب احتمالی به قوطی صادراتی وارد شود، شرکت بیمه خسارت به وجود آمده را سریعا جبران خواهد کرد.
برای صادرات قوطی در مرحله آخر باید گواهی مبدا پس از ارائه مدارک مربوطه اخذ شود. همچنین ذکر این نکته ضروری است که گواهی بازرسی نیز باید در اسرع وقت صادر شود. زمانی که بازرسان گمرک بازدید از محموله را انجام دادند، این گواهی صادر خواهد شد. در انتها تنها چیزی که باقی میماند صدور فاکتور رسمی است که به سادگی و بدون دغدغه خاصی انجام خواهد شد.
وقتی همه مراحل به خوبی پشت سر گذاشته میشود، قوطی صادراتی در کشتی یا سایر وسایل نقلیه بارگیری میشود. در این مرحله شرکت حمل با حساسیت هرچه تمام کارهای خود را پیش میبرد. در نهایت ارسال بار به مقصد انجام شده و مشتری در گمرک کشور مقصد محصولات را تحویل میگیرد. به طور قطع برای ترخیص کالا در گمرک کشور مقصد نیز باید مراحلی صورت بگیرد که این بر عهده خریدار خواهد بود.
با توجه به اینکه قیمت آهن صادراتی در ایران مناسب است، همین امر بسیاری از مشتریان خارجی را برای خرید از ایران تشویق میکند.
صادرات قوطی آهن نیز نیازمند دریافت مجوزهای لازم است. به همین علت صادرکنندگان باید برای گرفتن این مجوزها از روشهای درست و صحیح استفاده کنند. با توجه به اینکه مدارک متنوعی برای این کار نیاز است، در ادامه برخی از مهمترین مدارک لازم برای صادرات آهنآلات را بیان میکنیم.
تمامی کسانی که میخواهند که کار صادرات را انجام دهند حتما باید کارت بازرگانی را برای خود دریافت کنند. صدور این کارت برای افراد حقوقی و حقیقی انجام میشود و نشاندهنده هویت اصلی صادرکننده است. در حال حاضر بسیاری از صادرکنندگان معتبر قوطی این کارت معتبر را دریافت کرده و معاملات خود را با آن انجام میدهند. در واقع کارت بازرگانی اولین چیزی است که در روند صادرات باید مورد توجه قرار بگیرد.
وقتی که مشتری خارجی برای خرید این محصول درخواست میدهد، انتظار دارد که بهترین محصول از نظر کیفیت را دریافت کند. به همین علت صدور گواهی استاندارد کارخانه میتواند خیال مشتری را از بابت کیفیت راحت کند. قوطی باکیفیت دارای استانداردهای جهانی مشخصی است که باید محصول صادر شده نیز این استانداردها را داشته باشد. بر همین اساس صدور گواهی آنالیز کیفیت یکی از ضروریات است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
فاکتور رسمی مهمترین مدرکی است که در روند صادرات قوطی صادر میشود. به این مدرک معتبر گواهی خرید هم گفته میشود که در برخی از موارد با این اسم شناخته میشود. در داخل فاکتور اطلاعات کاملی همچون شماره قرارداد، تعرفه گمرکی، نام خریدار و فروشنده، نام محصول و مقدار آن به صورت کامل بیان شده است. در واقع تمامی جزئیات مهم و اساسی معامله در فاکتور ثبت میشود که همین امر اهمیت آن را بیشتر میکند. همچنین قیمت قوطی صادراتی نیز به طور ویژه ذکر میشود. ابتدا قیمت قوطی در داخل کشور دریافت و سپس با توجه به هزینه های صادرات فاکتور رسمی از طرف فروشنده صادر شده و در نهایت در اختیار خریدار قرار داده میشود.
یکی از مدارک مهم در فرایند صادرات قوطی، تنظیم درست گواهی مبدا است. این مدرک برای مشخص کردن اصالت کالا صادر میشود. در این مدرک عنوان میشود که محموله با مبدا ایران ارسال میشود که گمرک آن را صادر میکند. همچنین در گواهی مبدا اطلاعات ارزشمند دیگری همچون مشخصات تولیدکننده نیز به صورت کامل آورده میشود. همچنین کیفیت بالای کالا نیز از طریق گواهی مبدا کاملا قابل اثبات خواهد بود.
وقتی که با شرکت حملونقل قرارداد بسته میشود، این شرکت اقدام به صدور بارنامه معتبر میکند. این مدرک با توجه به روشهای حمل دریایی، زمینی، ریلی و هوایی مشخص خواهد شد. هنگامی که بارنامه برای قوطی صادراتی آماده میشود، عملا مالکیت محموله به خریدار منتقل خواهد شد. خوشبختانه صدور بارنامه نیز با سرعت زیادی انجام میشود و در این زمینه وقت زیادی گرفته نخواهد شد.
یکی دیگر از اسناد صادراتی مهم که باید با دقت تنظیم شود گواهی عدلبندی خواهد بود. این گواهی تمامی جزئیات محموله را به صورت کامل و بر اساس بستهبندیهای انجام شده مشخص میکند. در واقع این سند نشاندهنده تعداد قوطی آهن موجود در هر بستهبندی است و آن را به شکل دقیق نشان میدهد. گواهی عدلبندی همچنین دارای اطلاعات کاملی درباره معامله انجام شده بین خریدار و فروشنده است. به همین علت صدور فهرست عدلبندی باید توسط صادرکننده قوطی انجام شود.
برای صادرات لوله فولادی باید حتما مدرک گواهی بازرسی کالا صادر شود. برای این کار بازرسان محموله را به طور کامل بررسی میکنند تا دقیقا بر اساس مواردی که در فاکتور بیان شده باشد. در صورتی که بعد از بازرسی، اطلاعات درج شده در فاکتور با محموله آماده شده همخوانی داشته باشد، گواهی بازرسی صادر میشود. این مدرک در مراحل انتهایی روند صادرات قوطی آماده خواهد شد.
با توجه به رشد بی سابقه قیمت دلار در ایران صادرات قوطی بیش از هر زمان دیگری گسترش پیدا کرده است. در واقع زمینه لازم برای صادرات بیشتر آهنآلات به وجود آمده است. قیمت قوطی صادراتی در ایران نسبت به سایر کشورها پایینتر است زیرا ایران هزینه تولید پایینتری دارد. به همین علت بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ ایرانی دوست دارند که محصول خود را به کشورهای مختلف صادر کنند. تعرفه گمرکی یکی از فاکتورهای مهم در صادرات قوطی است.
در گذشتهای نهچندان دور بالا بودن تعرفه گمرکی شرایط را برای صادرات آهنآلات سخت کرده بود. خوشبختانه در حال حاضر تعرفه گمرکی صادرات قوطی آهن به مناسبترین حد ممکن رسیده است. در چنین شرایطی بسیاری از شرکتها به صادرات روی آورده و ارزآوری مناسبی را برای کشور به وجود آوردهاند. ذکر این نکته ضروری است که تعرفه گمرکی آهنآلات ثابت نیست و احتمال تغییر آن در آینده هم هست. با این حال شرایط فعلی از نظر تعرفه گمرکی مساعد است و صادرکنندگان زیادی در بازار فعالیت میکنند.