این مطلب میتواند از طریق سنجههای شناسایی تیر فلزی به شما کمک کند بهترین خرید را داشته باشید این کار تنها از طریق آشنایی با نحوه تشخیص انواع تیرآهن ها امکان پذیر میباشد، با این کار نه تنها از هدر رفت پول توسط سودجویان جلوگیری میکنید بلکه محصول مورد نظر خود را با بهترین کیفیت خریداری کرده اید، همانطور که میدانید تیرآهن فلزی تولید شده در کارخانهها پس از برشکاری در انبار ذخیره و آماده ارسال میشوند. تیرآهنها از نظر ظاهری به دو شکل L و H در بازار یافت میشوند. برای تشخیص انواع تیرآهن در بازار به ادامه این مقاله توجه کنید.
نحوه تشخیص انواع تیرآهن در بازار
در ساختمان سازی نوع L تیرآهنها سری INP و IPE محبوبیت زیادی دارند. به تدریج در این صنعت با تغییرات در ارتفاع ساختمانها، فشار و وزن واردشده نیاز به تیرهای سخت و محکمتری به وجود آمد. به این منظور اتصال تیرهای IPE به یکدیگر ایجاد شد و ورقهای فولادی مقطع سخت و محکم به صنعت ساختمانسازی افزوده شد و این نیاز را برطرف کرد.
از طرف دیگر با توجه به کشش مقاومت محصول IPE، محصولات H وارد بازار شدند تا بتوانند کشش در دو زاویه را تحمل کنند. محصولات H مزایای دیگری نیز دارند، مثل کاهش ضریب خطا و سازهای یکنواخت، بالا بردن سرعت پروژه به علت تسهیل عملیات نصب، کاهش هزینهها و کاهش میزان مصرف آهن و استحکام و مقاومت بالای محصول.
در حالت کلی انواع تیرآهن در بازار از نظر استانداردهای به کار رفته شده در پروژههای صنعتی عبارت است از:
IPE: استاندارد استفاده شده در ایران و کشورهای اروپایی است که به تولید تیرآهن Lشکل با بالهای ثابت میانجامد.
INP: این استاندارد در کشورهای چین و روسیه کاربرد دارد و تیرآهنهای Lشکل با بالهای متغیر تولید میکند.
INB: این استاندارد مربوط به محصولات H شکل با بال پهن و دارای مقاومت کششی بالا است.
دو دسته تیر آهن INP و IPE در ارتفاع ۸۰ تا ۶۰۰ میلیمتر تولید و عرضه میشوند. تیرآهنهای نوع IPB در ارتفاعی مابین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر وجود دارند و مصارف آنها بیشتر در ستونبندی، ساخت خرپا، پوشش سقف، اسکلهسازی، کشتیسازی، پالایشگاه و... است.
مزایای تشخیص تیرآهن
محصولاتی که در بالا به آنها اشاره شد، از مهمترین و ضروریترین پروفیلهای مورد استفاده در صنعت ساختمانی است و کاربردهای متنوعی در این صنعت و در هنگام ساختوساز دارد. اما اگر نحوه تشخیص انواع تیرآهن را ندانیم، انتخاب ما منجر به بروز خطر در سازه میباشد. از مزایای این محصول میتوان گفت که تیرآهنها در سازههای با ارتفاع زیاد کاربرد فراوانی دارند، فضای کمتری را نسبت به بتن اشغال میکنند و همچنین در حین استفاده از آنها میتوان در صورت نیاز چند قطعه را به یکدیگر متصل کرد. این محصولات در بین فعالان ساختمانسازی به دلیل سرعت زیاد در نصب و اجرای آنها و توسعه آنان پس از اتمام سازه پرطرفدار شده است. علاوه بر آن پیشساخته بودن این محصولات را نیز میتوان جزو مزایای بیشمار آنها محسوب کرد.
انواع تیرآهن در بازار علاوه بر مزایای بیشمار، معایبی نیز دارد. از معایب آن میتوان به عملکرد ضعیف در دمای بالا اشاره کرد. به نحوی که ساختمان در دمای ۵۰۰ تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد مقاومت کمتری دارد و امکان عدم توازن در اسکلت آن وجود دارد. عیب دیگر آن این است که در برابر عوامل خارجی احتمال خوردگی و فرسودگی دارد.
به طوری که اگر این محصول در شرایط جوی نامناسب استفاده شود امکان آسیب، فرسودگی، خوردگی در آنها وجود دارد. از این رو نگهداری این محصولات کمی دشوار است و با توجه به شرایط جوی باید از آنها استفاده کرد، قیمت این محصول و قیمت فنس را از صنایع فولاد توفیقی دریافت کنید.
عیب دیگر تیرآهنهای فلزی در اتصال و جوش است. از روشهای اتصال قطعات فلزی جوش، پرچ و پیچ است اما روش پرچ و پیچ حرفهایتر و اقتصادیتر محسوب میشود. برای مطالعه مطلب دیگر ما درباره نحوه تشخیص تیرآهن اصفهان به این صفحه وارد شوید.