ارزانترین و با کیفیت ترین تیر ورق بازار آهن را از ما بخواهید، دریافت قیمت تیر ورق و قیمت یونولیت از طریق شماره تماس های زیر !
تیر ورق یکی از اجزای ساختمانسازی است. در اینجا به پرسش تیر ورق چیست میپردازیم و تفاوتهای آن را با تیرآهن بررسی میکنیم، اساسی ترین دغدغه مشتریان قیمت این محصول است، آنها می خواهند سفارش خود را از منابع معتبر و با نرخ کف بازار تهیه نمایند، برای دریافت قیمت تیر ورق و قیمت پروفیل می توانید در هر لحظه روز با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
تیرورق به تیرچهای گفته میشود که از اتصال سه ورق به هم ساخته میشود که مقطعی L شکل ایجاد میشود. وظیفه عمده این تیرها تحمل فشارها و بارهای سنگین است. از این رو بیشتر برای ساخت پل کاربرد دارند. ضخامت تیر ورق با توجه به ماهیت سازه تعیین میشود.
اگر برای حمل بارهای سنگین نیاز به مقاطع عمیقتر با سختی بالاتر باشد، از تیر ورق استفاده میشود. با افزایش عمق مقطع محدودیت بیشتری در تولید بخش نورد گرم ایجاد میشود. در این صورت از مقاطعی استفاده میشود که قابلیت تحمل لنگرهای خمشی و نیروهای برشی بالا را داشته باشد، دو نکته مهم در زمان ساخت تیر ورق، استفاده از مواد و فولاد مناسب برای تیر و نوع کیفیت جوشکاری برای ساخت آن است.
در حالت کلی تیرها شکلی L مانند دارند. این محصول سه جزء دارد که شامل تیغه یا جان تیر، فلنج یا بال تیر، استیفنرها یا سختکنندهها یا بلبرینگ طولی و میانی است.
تیغه یا جان تیر به صفحه عمودی تیرچه میگویند. بالها توسط این بخش از تیر در فاصله معینی از هم میمانند. بسته به شرایط سازهای که تیر ورق در آن مورد استفاده قرار میگیرد، ضخامت این تیغه و ارتفاع آن تعیین میشود. علاوه بر آن میزان بار اعمال شده بر روی تیر نیز ضخامت و ارتفاع تیغه مشخص میشود.
این بخش مسئول حمل بارهای برشی وارد شده بر بالها است اما نمیتوان برای تحمل بارهای خمشی روی آن حساب کرد. تیغه نازکتر و طویلتر مستعد کمانش بیشتری است، برای جلوگیری از این کمانش از تعدادی استیفنر یا سختکننده کمک گرفته میشود.
این بخش دو صفحه فولادی است که با جوش یا روشهای اتصال دیگر به بدننه یا تیغه وضل شده است. بالها به شکل افقی یا عمودی بر دو طرف تیغه قرار میگیرند و مسئول تحمل بارهای خمشی هستند. بال بالایی توسط فشاری که ایجاد میکند، در برابر نیروهای خمشی مقاومت میکند. بال پایینی تیر مقاوم در برابر نیروهای کششی است. مهم است که ضخامت و عرض بالها بتواند مقاومت خوبی در برابر نیروها و بارهای خمشی نشان دهد.
تفاوت این محصول با تیرچه در جنس و قیمت آن می باشد، تیرچه از میلگرد و ورق ساخته می شود، ولی تیر ورق تنها از ورق تولید می شود، همچنین وزن تیر ورق بارها سنگین تر از تیرچه می باشد، بدین ترتیب قیمت نهایی آن نیز ارزان تر از تیر ورق است.
در تیر ورق از این بخش برای بالا بردن ظرفیت ساختاری تیر و همچنین ممانعت از خرابیهای موضعی ناشی از کمانش کمک میگیرند. علاوه بر آن نیروها و بارهای وارد شده بر تیر تا زمان پخش شدن آنها در تیر، تحمل میکنند. این بخش دارای دو نوع سختکننده عمودی و افقی است.
سختکننده عمودی را سختکننده عرضی نیز مینامند. این نوع به شکل عمود بر بالهای تیر قرار میگیرد. سختکننده عمودی نیز به دو نوع سختکننده انتهایی و سختکننده میانی تقسیم میشود.
سختکننده افقی نوع دیگر آن است که به موازات بالها قرار میگیرد. سختکننده طولی نام دیگر سختکننده افقی است. با این نوع از سختکنندهها افزایش مقاومت تیغه و بدنه در برابر کمانش را خواهیم داشت. سختکننده افقی به دو شکل پیوسته و ناپیوسته وجود دارد.
در ادامه پاسخ به پرسش تیر ورق چیست، میتوان گفت که این محصول در صنایع مختلف به عنوان سازههای پشتیبان استفاده میشود. کاربردهای این محصول عبارت است از: ساخت پل عمدتا در راهآهن و پلهای جادهای، صنعت کشتیسازی، سکوهای نفتی و گازی، تست بار، جرثقیلها، سازههای بالابر.
از جمله مزایای این محصول میتوان به سرعت بالا در ساخت، تحمل بارهای سنگین، مقاومت بالا در برابر شکستگیهای ناشی از خستگی، ساخت آسان در مقایسه با پلهای خرپایی و نگهداری آسان اشاره کرد.
در ادامه میتوان معایبی مثل ظاهر معماری کمتر، کنترل سخت در مواقع قرار دادن آن، تولید سخت کاملا مطابق با طراحی، غیراسنفاده برای پشتیبانی دهانههای بزرگ برای این محصول برشمرد.
قیمت تیر ورق در سایزهای مختلف به جنس ورق، نوع ساخت، برند آن بستگی دارد، البته هزینه های خرد دیگری مانند انبارداری، بارگیری و غیره در نرخ نهایی تاثیرگذار است، کارشناسان ما در تلاش هستند نوسانات قیمت را به صورت لحظه ای بر روی وبسایت به روزرسانی کنند جهت اطلاع از قیمت دیگر محصولات مانند قیمت فنس و قیمت نبشی به کانال تلگرام ما مراجعه فرمایید.