یکی از انواع فلزات یافت شده در طبیعت فلزات رنگین هستند و انواع مختلفی دارند. هریک از انواع مختلف این فلزات کاربردهای متنوعی در قسمتها و مصارف گوناگون صنعتی یا عمومی دارند که در ادامه با انواع فلزات رنگی و کاربرد آنها آشنا میشویم.
در حالت کلی فلزات یافت شده در طبیعت در دو دسته فلزات آهنی و فلزات غیرآهنی جای میگیرند. فلزات رنگی همان فلزات غیرآهنی هستند و با این نام شناخته میشوند. همچنین آهن و آلیاژهای آن مثل فولاد چدن و... در دسته فلزات آهنی جای میگیرند. هریک از آنها کاربردهای متنوعی دارند و ویژگیهای مختص به خود را دارا هستند. آمارها نشان میدهند که حدود ۹۰ درصد از قطعات و تجهیزات ماشینآلات صنعتی و غیرصنعتی از فلزات آهنی تولید میشوند.
از دلایل استفاده فراوان فلزات آهنی استحکام زیاد آنها و فراوان بودن این فلزات در طبیعت است. کشور ما نیز در حوزه فلزات آهنی بسیار غنی است.
همانطور که اشاره شد تمامی فلزات بجز آهن و مستغلات و ترکیبات آن در دسته فلزات رنگی دستهبندی میشوند. این فلزات سنگین هریک در زمینههای مختلف صنایع مورد بهرهوری قرار میگیرند. برای آشنایی با انواع فلزات رنگی و بررسی کاربرد آنها در صنعت به ادامه مطالب توجه کنید.
یکی از فلزات رنگی ورق شیروانی که خود شامل شیروانی طرح سفال، کرکره ای، سینوسی، ذوزنقه و غیره می باشد، تمامی انواع این محصولات در صنایع فولاد توفیقی تولید و عرضه می شود، مشتریان عزیز می توانند برای دریافت قیمت ورق شیروانی از کارخانه به صورت روزانه با شماره تماس 55511559 و دیگر شماره تماس های قرار داده در سایت ارتباط برقرار کنند.
از مهمترین فلزات رنگی میتوان به انواع زیر اشاره کرد:
این فلز از انواع فلزات رنگی محسوب میشود و وزن مخصوص آن ۲.۷ اعلام شده است و دمای نقطه ذوب این فلز ۲۵۸ درجه سانتی گراد ارزیابی شده است. انتقال جریان الکتریکی و انتقال گرما از مهمترین خواص فلز آلومینیوم به شمار میرود. این فلز نسبت به مس مقاومت خوبی دارد و در برابر خوردگی و پوسیدگی مقاوم است.
آلومینیوم به عنوان یک فلز سبک شناخته میشود. با توجه به ویژگیهای این فلز با انواع دیگر فلزات رنگیم یا آهنی ترکیب شده و آلیاژهای مختلف و سودمندی تولید میشود که در صنایع حساسی مثل هواپیماسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
این فلز از گذشته دور به کار گرفته شده است و تا اکنون کاربرد دارد. مثلا گذشتگان برای ساختن ذرههای جنگی از فلز روی استفاده میکردند. این فلز بسیار پرکاربرد است و رنگی مایل به آبی دارد و بسیار براق است. نقطه ذوب این فلز در دمای ۴۱۹ درجه سانتیگراد اندازه گیری شده است.
از ویژگیهای این فلز مقاومت بسیار خوب آن در برابر اکسید و زنگزدگی است و بسیار ترد است. مهمترین مصارف فلز روی در ورقهای گالوانیزه فولادی و به کار بردن در ترکیبات فلزی مثل برنج و برنز است.
رنگ این فلز مایل به خاکستری است و نقطه ذوب ان در دمای ۳۳۷ درجه سانتیگراد است. فلز سرب مقاومت زیادی در برابر اکسیداسیون و زنگزدگی ندارد. بسیار نرم است و در انواع مختلف سازههای ساختمانی در ساخت لوله و سقف، طراحی و تزیین کاخ و کلیسا و... استفاده میشود و در بسیاری دیگر از صنایع مثل باتریسازی کاربرد گستردهای دارد.
یکی دیگر از انواع فلزات رنگی نیکل است که به عنوان فلزی سخت در طبیعت یافت میشود و رنیگ بین سفید و نقرهای دارد. نقطه ذوب این فلز در دمای ۱۴۵۳ است و از این رو در برابر اثرات جوی موجود مقاومت بسیار خوبی دارد.
مهمترین موارد مصارف برای این فلز صنایع الکترونیک و سیمها و مابلهای موجود در این صنعت است. همچنین این فلز در تهیه آلیاژهای مختلف فولادی به وفور استفاده میشود.
یکی از پرکاربردترین انواع فلزات رنگی است که در طبیعت یافت میشود. رنگ این فلز قرمز است و مقامت خوبی در برابر پوسیدگی و خوردگی نشان میدهد. همچنین فلز مس در برابر اکسید و زنگزدگی مقاومت خوبی دارد. دلیل این مقاومت مربوط به لایه بیرون فلز مس است که به شدت با آب و هوا ترکیب شده و واکنش نشان میدهد و این لایه، خود یک لایه محافظتی محسوب میشود تا قسمت درونی فلز را از آسیب اکسید شدن در امان نگاه دارد.
این فلز به عنوان یک رسانای بسیار عالی برای جریان الکتریسیته شناخته میشود. همچنین کاربردها و مصارف مختلف دیگری در بخشهای متنوع صنعتی و عمومی دارد که یکی از مهمترین آنها تولید انواع سیمها و لولهها، دستگیرهها و موتورهای مغناطیسی، تهیه انواع ظروف آشپزی و موارد دیگری است.