استیل آلیاژی از آهن است که در ترکیب با چند عنصر دیگر خواص ضدخوردگی و ضداکسید شدن پیدا میکند. از ورق استیل محصولات فراوانی تولید میشود که این محصولات کاربرد فراوانی در زندگی روزانه ما دارند. استیل 316 نوعی از استیل است که در ادامه به بررسی این استیل و پاسخ به پرسش استیل 316 چیست میپردازیم. استیل 316 و استیل 304 از مهمترین و پرمصرفترین استیلهای ضدزنگ آستنیتی هستند. این دو استیل با یکدیگر تفاوت دارند و هرکدام ویژگی منحصربهفردی دارند. در ادامه با استیل 316 بیشتر آشنا میشویم.
برای دریافت قیمت استیل(لوله و ورق) و نیز دیگر محصولات تولیدی با کارشناسان ما در تماس باشید.
یکی از استیلهای محبوب در میان استیلهای ضدزنگ، استیل 316 است که نوعی استیل ضدزنگ آستنیتی نیز هست. ازجمله ویژگیهای قابل توجه آن میتوان به استحکام بالا و مقاومت بسیار خوب آن در برابر فرایند اکسیداسیون اشاره کرد. این استیل درصد زیادی کروم و نیکل در آلیاژ خود دارد و دارای مقاومت کششی حدودا 580 مگا پاسکال، دمای ذوب بین 1371 تا 1399 درجه است و بیشترین دمای مورد استفاده از آن در حدود 800 درجه سانتیگراد است.
اصطلاح آستنیتی به معنای آن است که هنگامی که استیل در معرض گرما قرار میگیرد، در برابر سخت شدن آن مقاوم است و آن را غیرمغناطیسی میکند. این فرایندها به علت وجود ساختار کریستالی اصلی استیل است که به نام آستنیت شناخته میشود. برای افزودن آستنیت به ماده باید عناصر آستنیتدار به آن اضافه شود. این ساختار در درون آلیاژی که دارای عناصر نیکل، منگنز و نیتروژن است، ایجاد میشود.
عنصر مولیبدن نیز در فرمولاسیون استیل 316 قرار دارد. با وجود این عنصر استیل در برابر اسیدها، آلکالیدها و خوردگیهای کلری مقاومت بالایی پیدا میکند. این ویژگیها سبب شده است تا استیل 316 محبوبیت زیادی در بین صنایع داشته باشد و جایگاه ویژه خود را در بین مصرفکنندگان حفظ کند. در ادامه برای درک بهتر پرسش استیل 316 چیست، به ویژگیهای منحصربهفرد این آلیاژ و کاربردهای ان در صنایع گوناگون میپردازیم.
همانطور که گفته شد، این آلیاژ دارای ویژگیهای منحصربهفرد و قابل توجهی است که توجه مصرفکنندگان را به خود جلب کرده است. استیل 316 و استیل 304 وجه تشابههای فراوانی با یکدیگر دارند. به دلیل یکسان بودن ویژگیها و خواص فیزیکی و مکانیکی استیل 316 با استیل 304 تشخیص آنها از یکدیگر با چشم مسلح کار بسیار دشواری است. به همین جهت لازم است با ویژگیهای ساختاری استیل 316 آشنا باشید. تفاوتهای عمده این دو استیل در نسبت اجزای به کار رفته در آنها است.
در استیل 316 ترکیبات شیمیایی به کار رفته شامل 16 درصد کروم، 10 درصد نیکل و 2 درصد مولیبدن است. برای مثال قیمت لوله استیل 316 با افزایش درصد نیکل و مولیبدن افزایش مییابد. برتری استیل 316 در مقایسه با استیل 304، در مقاومت دربرابر خوردگی به ویژه در برابر محلولهای کلریدی و کلردار است. زمانی که قرار است فلزها در معرض نمک یا خورندههای قوی دیگر باشد، استیل 316 انتخاب مناسبتری است. چراکه این استیل در این مواقع عملکرد بهتری دارد.
در ادامه پاسخ به پرسش استیل 316 چیست، میتوان به برخی از کاربردهای آن در صنایع گوناگون و محصولات فلزی مختلف اشاره کرد. نمونههایی از کاربردهای این استیل شامل سبدهای استیلی ضدزنگ، تجهیزات زیردریایی، محفظهها و حصارهای الکتریکی، وسایل جراحی و وسایل پزشکی، تجهیزات دارویی و تجهیزات شیمیایی است. در مواقعی که بحث مقاومت در برابر اسید و سایر خورندههای قوی مطرح میشود، استفاده از استیل 316 حائز اهمیت است. دلیل اهمیت بهرهمندی از استیل 316 در این مواقع مربوط به وجود مولیبدن در ساختار آن است که از خوردگی استیل به خوبی جلوگیری میکند.
در دریا به علت وجود آب و نمک که میتوانند آسیبهای جدی به فلزات وارد کنند از ویژگی ضدخوردگی بودن استیل 316 استفاده میشود. نمک و کلریدهای سطح آب قادرند سختترین فلزات را نابود کنند به همین دلیل در تجهیزات دریایی از استیل 316 استفاده میشود.
علاوه بر ویژگیهای ذکر شده، این استیل ماندگاری خوبی در مقایسه با استیل 304 دارد. همچنین قابلیت خمشی و سختی بیشتری دارد و از آن در سبدهای سیمی با دوام بهره میجویند.