در گذشته برای ساختمانسازی و ساخت در و پنجره از چوب و مواد طبیعی امثال آن استفاده میشد. با گذشت زمان فلزات جایگزین چوبها شدند چراکه بادوامتر بودند و قیمت کمتری نیز داشتند. امروزه فلزات و محصولات فلزی کاربردهای فراوانی دارند و میتوان گفت تقریبا در همه صنایع ردپای استفاده از مواد فلزی و به خصوص فولاد یافت میشود.
پروفیلها از محصولاتی هستند که به تولید انبوه رسیدهاند و هرروز بر کاربردهای آنها افزوده میشود. صنایع مختلف باتوجه به نیازهای گوناگون خود پروفیلها را در انواع و ابعاد و متریالهای مختلف استفاده میکنند. در ادامه با این دسته از محصولات پرکاربرد بیشتر آشنا خواهید شد.
برای پاسخ به پرسش پروفیل چیست میتوان از آنجا آغاز کرد که این محصولات پس از جنگجهانی دوم جایگزین چوب برای ساخت دروپنجره و صنایع ساختمانی و عمرانی شد. چراکه در آن دوره نیاز به موادی با استحکام و دوام بالاتر در برابر عوامل طبیعی، کمهزینهتر و امنیت بالاتر سازهها بیشتر حس میشد. هماکنون پروفیلها را میتوان در مصارف گوناگونی از صنایع نظامی تا خودروسازی مشاهده کرد.
معمولا پروفیلها را از فولاد میسازند. دستهای از آنها به یکدیگر جوش میخورند و درزدار هستند و دستهای بدون درز هستند. در حالت کلی پروفیلها به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم میشوند که از پروفیل ساختمانی در صنعت عمران و ساختمان و از پروفیل صنعتی بیشتر در خودروسازی استفاده میشود.
ابعاد این سازهها عموما متفاوت و بسته به نیاز مشتری است. قیمت آنها نیز ارتباط مستقیمی با ابعاد سطح مقطع و ضخامت و طول آنها دارد. برای شناخت بهتر این محصولات فولادی بایستی به توضیح و بررسی انواع پروفیلها بپردازیم.
برای پاسخ بهتر به پرسش پروفیل چیست، باید گفت که پروفیلها به لحاظ کاربردی و متریال استفاده شده در دستهبندی های محتلفی قرار میگیرند. در بخش قبل اشارهای به پروفیل صنعتی و ساختمانی شد که دو دسته بزرگ از این محصولات هستند. در ادامه قصد داریم پروفیلها را از نظر متریال تقسیمبندی و بررسی کنیم.
بین پروفیلها، پروفیل گالوانیزه ایمنی بالاتری دارد. چراکه متریال استفاده شده در ساخت آن مقاومت خوبی در برابر عوامل طبیعی و خوردگی ایجاد میکنند. از این رو این محصولات را میتوانید بیشتر در مناطق مرطوب مثل شمال کشور بیابید. یکی از نمونههای کاربرد آنها در ساخت پنجرههای دوجداره UPVC است.
در این مدل پنجرهها، پیچهای اتصال و دستگیره دیرتر هرز میشوند.
علاوه بر مناطق مرطوب، از این پروفیل برای بناهای موجود در ارتفاعات مثل پنتهوسها استفاده میشود. مورد دیگر ساخت پنجرهها در طبقه پایین است. زیرا در این طبقات حجم و سنگینی سازههای بالای آن فشار زیادی بر روی واحد وارد میکنند و به همین دلیل پنجرهها از پروفیل گالوانیزه ساخته میشوند. برای ساخت پنجرههای عایق صدا و حرارت نیز از این دسته پروفیلها استفاده میشود.
پروفیلهای کامپوزیتی از مواد ترکیبی تولید میشوند. این محصولات در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاوماند و در مناطق مختلفی از کشورمان استفاده میشوند. این نوع پروفیل نسبت به سایر پروفیلها عمر بالاتری دارند. در این مدل همچنین شاهد بیشترین ایمنی در برابر ارتعاشات هستیم. از این رو در مناطق زلزلهخیز کاربرد فراوانی دارند. وزن کم و سبک بودن آنها نقطه قوت این پروفیلها است.
برای شناخت بهتر پروفیلها و آگاهی بیشتر درمورد پرسش پروفیل چیست، به توصیف دستهبندی دیگر این سازهها میپردازیم. پروفیل از نظر شکل به دستههای باز و بسته تقسیم میشوند. از این نوع مصالح به عنوان پایه برای توری زنجیری استفاده می شود.
همانطور که از نام آنها پیداست سطح مقطع قوطیهای بسته دارای سطح مقطع بستهای هستند. از این پروفیل برای ساخت کرکرههای برقی جدید و درب و پنجرهها بهره میگیرند. شاید نام قوطی دارای سطح مقطع HSS شنیده باشید. این سازه در این دسته از پروفیلها جای دارد.
پروفیل با مقطع HSS با روش نورد سرد تولید میشود و بسیار محبوب است. در ساخت استادیومها و فروشگاهها، پلها و خانههای مسکونی از این سازه استفاده میشود. مقاوم بودن این محصول و سبک بودن، ایمنی در برابر زلزله و آتشسوزی به دلیل توخالی بودن آن، سبب شده است در بین طراحان و مهندسان عمران محبوبیت ویژهای داشته باشد. برای افزایش مقاومت این محصول داخل آن را با بتن پر میکنند.
پروفیلهای باز به مرور زمان و پس از پروفیلهای بسته تولید شدند. انواع پروفیلها ازقبیل U، z شکل و... در مواردی مثل چارچوب درهای چوبی، نمای بیرونی در و پنجره و در MDF کاربرد دارد.
تمامی این محصولات در کارخانه صنایع فولاد توفیقی تولید و روانه بازار می شود، برای دریافت قیمت پروفیل در سایزهای متنوع با کارشناسان ما در تماس باشید.
قیمت این محصول با توجه به نوسانات ارزی و لحظه ای همواره در حال تغییر می باشد بنابراین شما می توانید از نرخ قوطی پروفیل به صورت لحظه ای مطلع باشید.