لولهها از هر جنسی که باشند، برای انتقال مایعات و سیالات مورد استفاده قرار میگیرند و در اندازههای مختلف و با متریال گوناگونی تولید میشوند، انواع لوله فولادی یکی از پرکاربردترین این محصولات هستند، زیرا هم مقاومت بالایی دارند و هم هزینه آنها مناسب است. بسیاری از پیمانکاران از انواع لوله فلزی برای انتقال سیالات و مایعات در مسیرهای طولانی بین دو نقطه استفاده میکنند. برای استفاده بهینه از این محصولات، باید انواع لوله آهنی و فولادی را بشناسید و با کاربرد هرکدام از آنها آشنا باشید. ما در این مطلب تک تک این محصولات را معرفی میکنیم و درباره کاربرد هر کدام از آنها صحبت خواهیم کرد. لوله و پروفیل دو محصول فولادی بسیار کاربردی در صنایع مختلف است. تقریبا در تمام ساختوسازها میتوان این دو محصول را دید به طوری که بدون وجود آنها هیچ بنایی کامل نمیشود. به همین دلیل در این مطلب سعی شده است به تعریف اجمالی و آشنایی کلی با یکی از این دو سازه پرمصرف در صنعت بپردازیم.
در صنعت از لولههای بسیاری استفاده میشود و هر یک از آن لولهها کاربرد خاص خود را دارد. در متن پیش رو به بررسی یکی از پراستفادهترین و رایجترین این لولهها پرداخته خواهد شد، محصولی به نام لوله فولادی که در الفبای لاتین به صورت Steel Pipe شناخته میشود. لوله فولادی یکی از انواع لوله آهنی است و جزو خانواده لولههایی محسوب میشود که شکلی به صورت یک استوانه توخالی دارد. از این محصول برای نگهداری و همچنین انتقال مواد و مایعاتی که از نظر شیمیایی، اقتصادی، لاجیستیکی و … اهمیت بالایی دارند، استفاده میشود.
در حقیقت لوله فولادی ابزاری است برای محافظت از مواد مورد نظر در صنعتی که در آن استفاده میشود و همچنین انتقال ماده و یا سیالات مورد نظر از مکانی به مکانی دیگر. در این مطلب به سوالاتی همچون این که قیمت لوله فولادی در بازار در چه محدودهای قرار دارد، انواع لوله فولادی کدامند، لیست قیمت لوله فولادی گالوانیزه و همچنین لیست قیمت لوله اسپیرال و … پاسخ داده خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که در این متن صرفا اشارهای گذرا به کاربرد لوله های فولادی و مشخصات فنی لوله فولادی خواهد شد و بررسی جزئیات این موضوعات در حوصله این مقاله نمیگنجد.
به مرور زمان انواع مختلف لولههای فولادی گستردهتر شدند و برای کاربردهای بیشتری مورد استفاده قرار گرفتند. در ادامه لولههایی که در حال حاضر در کارخانههای ایرانی تولید میشود و در پروژههای مختلف داخل کشور مورد استفاده قرار میگیرد را نام میبریم و درباره کاربردشان توضیح خواهیم داد.
قبل از پرداختن به مشخصات و انواع لوله فولادی و پروفیل بهتر است تعریفی از این محصولات داشته باشیم تا تصویر واضحتری از آنها در ذهنتان ایجاد شود. به طور کلی واژه پروفیل به همه مقاطع فولادی اعم از تیرآهن، میلگرد، ورقها و... گفته میشود.
در اصطلاح رایج بین بازاریان پروفیلهای فولادی به مقاطعی قوطی شکل از جنس فولاد اطلاق میشود و از انواع گوناگونی برخوردارند. همچنین در بازار به لولههای استوانهای توخالی و دایرهای شکل، لوله گفته میشود که میتواند درزدار یا بدون درز باشد. در ادامه با انواع لوله فولادی آشنا و از تفاوتهایها آگاه میشوید.
تاریخچه لوله فولادی در ایران به بعد از جنگ جهانی دوم بر میگردد. در آن زمان، وضعیت معیشت مردم رو به بهبود میرفت و جمعیت در حال افزایش بود. به همین دلیل ساختوساز از نو رونق گرفت، اما مصالح قدیمی پاسخگوی نیاز کاربران نبودند. به همین دلیل لولههای فولادی از کشورهای دیگر به ایران وارد شدند. کارخانههای فولاد یکی پس از دیگری راهاندازی شدند تا بخشی از نیاز کشور به این مقاطع را برآورده کنند. ایران تا قبل از انقلاب، ۱۱ کارخانه فولاد داشت که انواع لوله فلزی را تولید میکردند.
مهمترین فاکتور هنگام خرید لوله فولادی بدون شک برای بسیاری از خریداران قیمت لوله فولادی است. این قیمت به عوامل بسیاری بستگی دارد و در متنی مانند این مطلب نمیتوان به تمام آنها اشاره کرد. با این حال برخی از مهمترین این عوامل عبارتند از سایز لوله، ضخامت و در نتیجه آن وزن لوله، برند و کارخانهای که لوله را تولید میکند، کیفیت مواد اولیه به کار رفته در طراحی و تولید لوله و همچنین وضعیت بازار فولاد و وضعیت ارز در کشور و موارد دیگری که در تعیین قیمت این محصول موثر هستند.
به عنوان مثال میتوان به این مسئله اشاره کرد که فولاد مبارکه یکی از بهترین تولیدکنندگان ورق فولادی است و در نتیجه لوله فولادیای که با آن ورق ساخته میشود بدون شک کیفیت بالاتری دارد که در نتیجه منجر به بالاتر رفتن قیمت آن میشود. یا مثلا اگر ضخامت یک لوله را در نظر بگیریم، هر چه این ضخامت بالاتر برود، قیمت نهایی لوله نیز بالاتر میرود و در عوض لوله میتواند مواد را با اطمینان خاطر بیشتری نگهداری کند و انتقال دهد.
با این حال به این نکته توجه داشته باشید که بالا بودن قیمت لزوما به این معنی نیست که گرانترین لوله فولادی مناسب خرید برای شما است. هر لوله فولادی در هر بازهای از قیمت که قرار داشته باشد برای کاربرد خاصی طراحی و تولید شده است و در نتیجه مناسب برخی مشتریان است. به عنوان مثال برخی از لولههای فولادی هستند که مناسب آبرسانی طراحی و تولید شدهاند، در صورتی که برخی دیگر از لولههای فولادی برای انتقال و یا نگهداری گاز و نفت و … طراحی و تولید میشوند. بدون شک قیمت بین این لولهها متفاوت خواهد بود و خواص هر یک نیز از یکدیگر نیز متمایز هستند.
با توجه به این نکات در ادامه لیستی از قیمت انواع لولههای آهنی مانند لوله فولادی درز جوش یا جوشی و یا لوله فولادی سیاه و همچنین لوله فولادی گالوانیزه ارائه خواهد شد، برای مشاهده این لیست بر روی کلمات لینک شده و یا از طریق منو وبسایت محصول مورد نظر خود را پیدا کنید. اما پیش از آن لیست قیمت لوله فولادی معمولی را با توجه به کاربرد آن در این بخش مشاهده خواهید کرد و سپس از لیست قیمت و همچنین توضیح لولههای فولادی مانیسمان، گالوانیزه، درزدار و اسپیرال را در بخشهای بعدی مطلع خواهید شد.
در حالت کلی کارخانه های تولیدی لولههای فولادی این محصولات را در دو نوع بدون درز و درزدارتولید میکنند. هریک از انواع این لولهها برای صنعت خاص و کاربری ویژهای طراحی شده و استفاده میشود. انواع لوله های فولادی عبارت است از:
لولههای درزجوش یا درزدار از ورق سیاه ساخته میشوند و درز آن مربوط به جوشکاری دو لبه ورقها است. لولههای درزدار به دو نوع درز مستقیم و اسپیرال تقسیم میشوند که از لحاظ خواص و موارد استفاده با یکدیگر متفاوت هستند. لوله درزدار یکی دیگر از انواع لولههای فولادی است که به آن لوله درز مستقیم هم گفته میشود. این نوع از لوله فولادی از برش ورقهای فولادی با ضخامت خاصی به وجود میآیند که از غلتکهای مخصوص عبور میکنند و همین عبور از میان غلتکها به لبههای ورقها شکل میدهد و آنها را به شکل لوله درمیآورد.
انواع لوله درزدار شامل:
این لوله از اندازه 1.2 تا 20 و ضخامت 2 تا 7 میلیمتر ساخته میشوند.
جزو لوله های پرکاربرد در صنعت نفت و گاز است و دو نوع درزدار و بدون درز دارد. در بازار به لوله بدون درز API لوله توکار نیز گفته میشود. در خطوط طولانی نفت و گاز، این لوله های کم هزینه کاربرد دارند. همانطور که از نام این محصول مشخص است، برای انتقال گاز از یک نقطه به نقطهای دیگر کاربرد دارد. این لولهها با ضخامتها و قطرهای گوناگونی تولید میشوند. سایزهای بزرگتر برای انتقال گاز از کارخانه به شهرها مورد استفاده قرار میگیرد و سایزهای کوچکتر برای انتقال گاز به واحدهای مختلف ساختمانها کاربرد دارند.
این محصولات معمولا با فولاد گالوانیزه تولید میشوند و در شرایط مختلف مقاوم هستند. از آنجایی که گاز یک ماده اشتعالپذیر است، امنیت و دوام لولههایی که برای انتقال آن مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار مهم است.
در تولید این لولهها از ورقهای خاصی استفاده میشود و نوع جوشکاری روی درز آن با سایر لوله ها متفاوت است. این محصول جزو لولههای درزدار است که ساختار منحصر به فردی دارد. فرم این مقاطع مارپیچی است و با استفاده از ورقهای فولادی تولید میشود. فرم مارپیچی فضای بیرونی لوله به دلیل روش منحصربهفرد جوشکاری آن است، اما سطح داخلی این مقاطع یک دست است و مقاومت بالایی دارد. این محصولات هم برای خطوط انتقال نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرند.
لوله اسپیرال دیگر نوع لوله فولادی است. این محصول در واقع لوله فولادی نورد گرم و مارپیچی است که در فرایندی تولید میشود که اهمیت جوش در آن بسیار بالا است. به همین دلیل هم موقع استفاده از این محصول، جوش جدار لوله باید برای شما اهمیت بسیار بالایی داشته باشد. این لوله قابلیت شکلپذیری بالایی دارد و همچنین محدودیتی در طول لوله برای آن وجود ندارد.
از این محصول در داربست ساختمان استفاده میشود. لوله داربستی معمولا با طول 6 متر و سایز 5 در بازار به فروش میرسد. این مقاطع جزو متداولترین و پرکاربردترین انواع لوله فولادی هستند که احتمالا بارها آنها را در نقاط مختلف شهر دیدهاید. آنها با استفاده از فولاد معمولی یا گالوانیزه تولید میشود و مقاومت بالایی دارند. این لولهها با اتصالات مخصوص به هم وصل میشوند و داربستهای ساختمانی را تشکیل میدهند. بعضی از کارخانهها، داربستهایشان را به صورت درزدار تولید میکنند و بعضی دیگر، استانداردهای بدون درز را برای آنها در نظر میگیرند.
از ورقهای روغنی ساخته میشوند و در ساخت مبلماتن، دوچرخه و خودروسازی کاربرد دارد. این محصول بخاطر متریال و شیوهای که برای تولید آن استفاده میشود، با سایر انواع لوله های فلزی متفاوت است. متریال اصلی برای تولید این مقاطع، ورق روغنی است و در فرایند نورد سرد شکل میگیرند و مقاوم میشوند. ورقهای روغنی معمولا ضخامت کمتری نسبت به ورقهای فولادی معمولی دارند و لولههایشان به صورت درزدار تولید میشود. لوله مبلی برای کاربردهای خاصی چون صنایع لوازم خانگی، خودروسازی، گلخانه، تولید مبلمان و صنایع هوایی مورد استفاده قرار میگیرد.
در جداره چاه ها از این لولهها استفاده میشود. استحکام بالا از ویژگی مهم این محصولات است. این لولهها ممکن است از جنس فولاد یا متریال دیگر باشند. آنها مقاطعی شیادار هستند که در دیواره چاههای آب یا نفت یا گاز تعبیه میشوند و فرایند استخراج را آسانتر میکنند. قرار دادن لوله جدار چاه همچنین از فرو ریختن دیواره پیشگیری میکند و امنیت را افزایش میدهد، به خصوص در مواردی که قرار است افراد مستقیما وارد چاه شوند و عملیاتی را انجام بدهند.
هرکدام از انواع لوله فولادی که در این مقاله نام میبریم، به نوعی صنعتی هستند. اما چیزی که در بازار با این نام میشناسیم، مقاطعی هستند که با استفاده از فولاد کربندار یا همان فولاد سیاه تولید میشوند. کارخانههای مختلف این محصولات را در انواع درزدار و بدون درز تولید میکنند.
برای مواردی که نیاز به استحکام و دوام بالا دارند لوله گالوانیزه شده کاربرد دارند. یکی از پر مصرف ترین انواع لوله است که روزانه در تناژ بسیار بالا خرید و فروش می شود. یکی از مصارف این محصول ساخت پایه فنس برای نصب توری حصاری می باشد. این لوله گالوانیزه ها را به حالت سر خم در می آورند و در زمین می کارند و سپس فنس حصاری را به آنها متصل می کنند. لوله گالوانیزه یک نوع لوله فولادی است که به طور خاص در برابر سایش، خوردگی، زنگزدگی و ضربات استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارد. این لوله فولادی معمولا شش متر طول دارد و در طول خودش شامل اتصالاتی مثل قفل و برشن است و توسط دندهپیچها به هم متصل میشود.
گالوانیزه یکی از انواع فولاد است که مقاومت بیشتری دارد. در واقع برای تولید لولههای گالوانیزه، ابتدا انواع لوله فولادی را تولید میکنند و سپس سطح آن را با یک لایه روی میپوشانند. این لایه روی مانع فرسایش آهن میشود و مقاومت آن را تا حد زیادی افزایش میدهد. گالوانیزه هزینه بیشتری نسبت به لولههای فولادی معمولی دارد و مقاومت آن با محصولاتی که از استیل استنلس ساخته میشوند، برابری میکند. مقاطع گالوانیزه در خطوط انتقال آب مورد استفاده قرار میگیرند، زیرا رطوبت موجود در این فضاها باعث فرسایش و زنگزدگی نمونههای معمولی میشود.
همانطور که از نام آنها پیداست تولید این لوله ها بدون جوش است که از این ویژگی در برخی کاربری ها ازجمله انتقال سیالات پرفشار بهره میبرند. در ادامه با تقسیمبندی این لوله ها آشنا خواهید شد.
از مهمترین و پرکاربردترین لوله های فولادی بدون درز به شمار میروند. لوله مانیسمان بیشتر در صنعت و پالایشگاه های نفتی استفاده می شود، به واسطه مقاومت حداکثری که این محصول دارد نمونه بسیار خوبی برای حمل صنایع نفتی و شیمیایی محسوب می شود. یکی از دلایلی که باعث می شود مقاومت آن زیاد شود، بدون درز بودن آن است، لوله مانیسمان بدنهای یک دست، بدون درز و مقاوم دارد و برای انتقال مایعات حساس مورد استفاده قرار میگیرد. این محصولات در ردههای مختلف تولید میشوند و ضخامتهای گوناگونی دارند، به همین دلیل قیمت آنها بازه متفاوتی را در بر میگیرد. این لولهها برای خطوط انتقال فشار قوی سیالات، انتقال مواد غذایی و دارویی و خطوط انتقال نفت و گاز به کار میروند.
لوله مانیسمان هم یکی دیگر از انواع لولههای فولادی است. این لوله برای استفاده در صنایعی که با مواد حساس سر و کار دارند به کار برده میشود. به دلیل این که این نوع از لوله در طی فرایندهای پیچیده و خاصی تولید میشود، قیمت نهایی آن از سایر انواع لولههای فولادی بیشتر است. لوله فولادی معمولی نیز همانطور که از اسمش برمیآید لوله جنریکی است که در موارد استفاده معمول مثل انتقال آب به کار برده میشود.
دارای جداره های ضخیم و در انواع گوناگونی هستند.
این لوله ها از دو گرید 304 و 316 تولید میشوند و دارای ویژگیها و کاربردهای متنوعی هستند.
گاهی اوقات دو محصول برای یک کاربرد مناسب هستند؛ در چنین مواقعی مقایسه انواع لوله فولادی و ویژگیهایشان اهمیت بسیاری دارد. هرکدام از این مقاطع ویژگیهای منحصر به فردی دارند که برای پروژههایی خاص مناسب است. یکی از بهترین روشها برای مقایسه، استفاده از جدول مشخصات فنی انواع لوله آهنی است. در این جدول ویژگیهای مهم هر محصول آمده و امکان مقایسه آنها را به کاربران میدهد.
جنس بدنه و روش تولید نیز از دیگر مشخصات فنی انواع لوله فلزی است که باید به آن توجه داشته باشید. مهمترین متریالی که برای تولید این محصولات مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
لولهها از نظر روش تولید هم به دو دسته درزدار و بدون درز تقسیم میشوند که در قسمتهای بعدی تفاوت آنها را بیشتر بررسی میکنیم.
کاربردهای لولههای فولادی بسیار متنوع است، اما بهطور کلی میتوان گفت این محصولات در سه صنعت آب و فاضلاب، ساختمانسازی و تاسیسات و نفت و پتروشیمی بیشترین کاربرد را دارند. در این صنایع، مایعات و سیالات باید بین نقاط مختلف منتقل شوند و برای این کار به لوله نیاز است.
باتوجه به تنوع در انواع لوله های فولادی و ویژگیها و کاربردهای آن لازم است در هنگام خرید نکاتی را بدانید. یکی از نکات مهم توجه به کاربرد لوله است. با توجه به انواع آنها، قیمت لولهها متفاوت هستند و لوله های درزدار از قیمت کمتری نسبت به لوله بدون درز برخوردارند. برای داشتن انتخاب مناسب کاربرد لوله و محل نصب آن را مشخص کنید تا متخصصین این حوزه محصول مناسب با کاربری شما را مشخص کنند. با این کار در هزینه های خود صرفهجویی کرده و از طرفی هزینه نگهداری و تعمیر آن کاهش مییابد.
کیفیت انواع لوله صنعتی فولادی از موارد دیگری است که برای خریداران اهمیت دارد. باتوجه به این که نام برند تولیدکننده لوله بر روی محصولات ثبت نمیشود بهتر است از مرکز معتبری این لوله ها خریداری شوند. علاوه بر آن بايد مواردي مثل زنگ زدگي و سلامت لوله ها بررسي شوند و ضخامت، متراژ و سایز مورد نظر انتخاب و بررسی شود.
یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که استاندارد لوله فولادی، در کاربرد آن هم تاثیر دارد. کارخانههای مختلف محصولاتشان را با استانداردهای گوناگونی که در ادامه نام میبریم، تولید میکنند. هرکدام از این محصولات بخشی یکی از کاربردهای لوله فلزی مناسب هستند.
برای انتخاب بهترین محصول برای کاربرد مورد نظرتان، علاوه بر آشنایی با لولههای فولادی، باید مزایا و معایب آنها را نیز بشناسید؛ در ادامه ضعفها و قوتهای انواع مختلف این مقاطع را توضیح میدهیم.
خرید لوله فولادی روشهای مختلفی دارد. بسیاری از افراد تصور میکنند خرید از کارخانه بهترین روش برای این کار است، چون هزینه مناسبتری دارد. اما آنها به چالشهای خرید از کارخانه توجه نکردهاند. اگر قصد خرید از کارخانه را داشته باشید، معمولا باید در حجم بالایی سفارش بدهید. همچنین باید منتظر بمانید تا کارخانه در زمان تعیین شده، سفارشتان را تولید کند، بنابراین در اغلب موارد امکان تحویل فوری محصولات مورد نیازتان را نخواهید داشت. مسئله دیگری که وجود دارد هم این است که در خرید از کارخانه خودتان باید محموله را از انبار کارخانه تحویل بگیرید و مسئولیت باربری به عهده خودتان است.
اگر مقاطع مورد نیازتان را از بازار خرید کنید، هزینه بیشتری میپردازید، اما هیچکدام از مسائل بالا را نخواهید داشت. افراد باتجربه میدانند که اختلاف قیمت کارخانه و بازار به اندازهای نیست که مسائل حمل و نقل را به دوش بکشند و درگیر معامله با کارخانه شوند.
شما با خرید اینترنتی، پیش از هر چیز میتوانید آخرین قیمت لوله فولادی را بررسی کنید. از آنجایی که قیمت فولاد به صورت روزانه نوسان دارد، ممکن است نرخ مقاطع ثانویهای چون لوله نیز در هر روز با روز قبل متفاوت باشد. بعد از برآورد قیمت و تعیین بودجه، میتوانید سفارشتان را ثبت کنید. ابتدا باید با کارشناسان فروش فولاد توفیقی تماس بگیرید و اعلام کنید که از کدام نوع لوله و در چه تعداد نیاز دارید. لولهها معمولا به صورت شاخههای ۶ متری به فروش میرسند. کارشناسان فروش سفارش شما را ثبت و فاکتور آن را صادر میکنند. بعد از آن اقدامات لازم برای ارسال انجام خواهد شد و محموله مورد نظرتان در کوتاهترین زمان ممکن در محل پروژه شما آماده تحویل خواهد بود.
در این مقاله انواع لوله فلزی را معرفی کردیم و درباره کاربردهایشان حرف زدیم. هرکدام از انواع لوله فولادی مزیتها و معایب منحصر به فردی دارند، اما این محصولات تاکنون توانستهاند نیاز صنایع مختلف را برآورده کنند. به همین دلیل بسیاری از افراد حرفهای و باتجربه، در پروژههای مختلفشان از آنها استفاده میکنند. اگر سوالی درباره انواع لوله آهنی دارید یا به راهنمایی بیشتری در این زمینه نیاز دارید، با کارشناسان ما تماس بگیرید. آنها تمام سوالات شما را جواب میدهند و در زمینه خرید هم راهنماییتان میکنند.
لوله مانیسمان، لوله گازی، لوله اسپیرال، لوله صنعتی، لوله گالوانیزه، لوله مبلی، لوله جدار چاه، لوله داربستی، به طور کلی میتوان گفت که لوله فولادی یک استوانه بلند است که از هر دو طرفش باز است و همچنین سطح مقطع این استوانه از هر دو طرف دایرهای شکل است. نکته مهم در مورد این محصول این است که این لولههای فولادی توخالی و همچنین این که جنس ماده اولیهای که از آن ساخته میشوند، فولاد یا همان استیل است.
در بالا اشاره شد که از این محصول برای نگهداری و یا انتقال مواد و سیالات استفاده میشود، با این حال در بیشتر موارد لولههای فلزی صرفا برای انتقال سیالات به کار برده میشوند و در موارد معدودی برای انتقال مواد جامد استفاده دارند. برای این که این محصول شکلی که دارد را به خود بگیرد، از فرایند هیدروفرمینگ لوله استفاده میشود. بد نیست بدانید که این فرایند در سه روش متفاوت میتواند انجام شود که عبارتند از هیدروفرمینگ با فشار پایین، با فشار بالا و با فشار متغیر است.
به طور کلی با بالا رفتن کیفیت فولاد استفاده شده در تولید این محصول و همچنین بالا رفتن ضخامت لولهها، هم میتوان اطمینان خاطر بیشتری از امنیت داشت و هم حجم بیشتری را در زمان کمتری انتقال داد. در عوض ضخامت بالاتر و کیفیت بهتر منجر به بالا رفتن قیمت لوله فولادی میشود که بنابر استفادهای که مشتری در نظر دارد میتواند قابل قبول باشد یا نباشد.
ابتدا نوع محصول متناسب با کاربرد مورد نظرتان را مشخص کنید. سپس قیمت بهروز آن را از طریق وب سایت ما بررسی کنید. در نهایت برای ثبت سفارش با کارشناسان فروش تماس بگیرید. بعد از صدور فاکتور و نهایی شدن پرداخت، محموله مورد نظرتان آماده ارسال میشود و بعد از چند روز در محل پروژه تحویل خواهد شد.
انواع لولههای فولادی دارای مزایای متفاوتی در صنایع مختلف هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. برخی مزایای لولههای فولادی عبارت است از:
همانطور که گفته شد لولههای فولادی کاربریهای متنوعی دارند و هر یک از آنها بخشی از نیاز مشتریان را تامین میکنند.
همه مدل های لوله فولادی در کنار ویژگی های مثبت و مزایایی که دارند، معایب و ایراداتی هستند. معایب لولههای فولادی عبارت است از:
در صورتی که لوله فولادی با بدون توجه به نیاز خود به اشتباه انتخاب کنید، این معایب را بیشتر مشاهده خواهید کرد.
همانطور که پیش از این گفتیم، روش تولید انواع لوله فولادی یکی از معیارهای دستهبندی این محصولات محسوب میشود. این مقاطع به دو روش درزدار و بدون درز ساخته میشود. کارخانههای تولید کننده لوله، فولاد را به صورت شمش یا ورق خریداری میکنند.
برای تولید لولههای بدون درز، شمشهای فولادی در کوره ذوب میشود و سپس دستگاه مواد مذاب را داخل قالبهای مخصوص میریزد. بعد از شکل گرفتن فولاد، فرایند نورد و کشش روی آن انجام میشود تا مقاومت لازم را به دست آورد.
برای ساخت لوله های فولادی درز، از ورق فولادی استفاده میکنند. دستگاهها با توجه به استانداردهای تعیین شده، ضخامت ورق را به اندازه ضخامت مورد نیاز برای لوله در میآورند؛ این کار در فرایند کشش انجام میشود. بعد از آن، دو سر ورق فولادی به هم میرسد تا ساختار استوانهای لوله تشکیل شود، قطر لوله در این مرحله با توجه به استانداردها تعیین خواهد شد. در نهایت دستگاه جوش، دو سر ورق فولادی را به هم جوش میدهد و محصول برای به دست آوردن مقاومت نهایی وارد فرایند نورد خواهد شد.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این موضوع است که لولههای فولادی در انواع مختلفی در بازار برای خرید در دسترس هستند. با مراجعه با جداول بالا میتوانید ببینید که مدلها رایجی که این محصول در آنها وجود دارد عبارتند از لوله اسپیرال، لوله گالوانیزه، لوله مانیسمان، لوله معمولی و درزدار. هر کدام از این لولهها کاربرد مخصوص به خود را با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد خود دارند.
لوله فولادی یکی از مهمترین محصولاتی است که امروز در بسیاری از صنایع از آن استفاده میشود. این محصول برای انتقال و نگهداری مواد و سیالات به کار برده میشود و زیرمجموعهای از لوله آهنی است. قیمت لوله فولادی به موارد بسیاری بستگی دارد و برای این که قیمت روز و دقیق را دانست بهتر است که با کارشناسان فولاد توفیقی تماس حاصل شود. در نظر داشته باشید که این محصول در انواع مختلفی در بازار موجود است و برای این که بدانید کدام نوع مناسب کار شماست بهتر است که با این انواع و کاربردهای هر یک به خوبی آشنا شوید.