یکی از نکات مهم در ساختمانسازی جلوگیری از تابش شدید نور است. هنگام طراحی بنا، مهندسان به مقدار نور مناسب برای ساختمان توجه میکنند. علاوه بر آن مهم است که سطوح براق در نمای خارجی ساختمان در هوای گرم و قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید دچار آسیب نشود. این مسائل با به کارگیری لوور در حین ساخت برطرف میشود. لوور مشابه حایلی برای بنا سبب کنترل نور، هوا، سروصدا، گردوغبار و غیره میشود.
این محصولات دارای انواع مختلفی هستند که از نظر نصب، جنس، شکل، اندازه و ملاکهای دیگر به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. هریک از آنها باتوجه به خصائص خود برای شرایط خاصی مناسباند. یکی از شناختهشدهترین لوورها، لوور آلومینیومی دوکی است. در اینجا قرار است با این لوور آلومینیومی آشنا شویم و به بررسی جزییات این نوع لوور و مزایای آن بپردازیم.
این محصول از جمله ابزارآلات صنایع فولاد توفیقی می باشد، دیگر ابزار آلات مجموعه ما الکترود، قالب بتن می باشد که برای دریافت قیمت آنها میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
همانطور که گفته شد، لوورهای آلومینیومی به چند دسته تقسیم میشوند. لوورها از نظر شکل ظاهری به چهار نوع دوکی، مکعبی، مستطیلی، z شکل تولید میشوند. در این میان، لوورهای آلومینیومی دوکی شکل، طرفداران زیادی پیدا کرده است. شکل ظاهری آنها باعث زیبایی بنا میشود. لوورهای دوکی در اندازههای ۸۰ میلیمتر تا ۳۰۰ میلیمتر وجود دارند.
آنها در قطر بین ۱۰۰تا ۴۰۰ میلیمتر تولید میشوند. درخصوص اجرای لوور آلومینیومی دوکی شکل میتوان گفت که آنها از طریق قطعات پروفیل آلومینیوم منقاری و پروفیل آلومینیوم خورشیدی به قسمت شاسی کشی بدنه وصل میشود.
لوورهای دوکی میتوانند آنادایز رنگهای نقرهای،طلایی، برنز و سیاه را بدهند. منظور از آنادایز فرایندی است که در طی آن بر روی قطعات آلومینیومی یک لایه نازک اکسیدی ایجاد میشود. این لایه سبب میشود فلز در برابر خوردگی مقاومت بیشتری داشته باشد. وقتی در انجام فعالیت یا پروژه با مقاومت کم آلومینیوم مواجه میشوند، این فرایند را روی آلومینیوم اجرا میکنند تا به این وسیله مقاومت آن افزایش یابد.
جلوه بصری قابل توجهی در شیدر لوور آلومینیومی ایجادشده از تیغههای دوکی شکل وجود دارد که برای طراحان حائز اهمیت است. در کنار جلوه زیبا، نما به شکل سایبانها یا نورگیرهای کاربردی درخواهدآمد. همانطور که گفته شد، حامیان لوور آلومینیومی دوکی کم نیستند که این به سبب امتیازات ویژه آنها است. این امتیازات سبب شده است که لوورهای آلومینیومی دوکی شکل متمایز از سایر لوورها شوند و کاربرد گستردهای داشته باشند. مزایای آنها عبارت است از:
جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به بنا تا ۸۰درصد.
کاهش مصرف انرژی بنا تا ۳۰ درصد.
ایجاد کنترل و تنظیم درجه و میزان نور عبوری.
امکان کنترل از راه دور لوور آلومینیومی دوکی متحرک.
استحکام بالا در برابر بادهای بیشتر از ۱۵۰ کیلیومتر بر ساعت به سبب بهرهمندی از آلیاژ ۶۰۶۳ آلومینیوم در آن.
این سیستم دارای سه قطعی است که با اتصال آنها به بنا، لوور را میسازند. این سه قطعه عبارت است از خورشیدی، منقاری، End cap.
قطعه خورشیدی قطعه متصل کننده به سازه است که دندانه دارد. این قطعه باعث قرار گرفتن لوورها از زاویه صفر درجه تا حداکثر ۶۷.۵ درجه میشود.
منقاری نگهدارنده قطعه اصلی است. از یک سمت با دندانههای موجود در قسمت انتهایی به خورشیدی و از سمت دیگر به قطعه اصلی متصل میشود. مقطع دوکی لوور روی منقاری قرار میگیرد و به این شکل کلیت نما ساخته میشود.
End cap نوعی از اجزای نصب است. این قطعه برای متصل کردن از سمت چپ و راست در ساپورتهای خاص و بتن انتهایی لوور استفاده میشود.
در حالت کلی لوورهای آلومینیومی دوکی شامل دو نوع ثابت و متحرک هستند. نوع ثابت آن ساده، پرکاربرد، پرمصرف، مقرون به صرفه هستند و نصب راحتی دارند. این نوع بر روی نمای شیشهای، کامپوزیت و... قابل نصب است. در حالی که نوع متحرک لوور آلومینیومی با سطح مقطع دوکی، پیچیده و کم مصرف است و قابلیت کنترل از راه دور یا سوییچی دارد. این نوع با داشتن قطعات و اتصالات محصوص منطبق با فناوریهای نوین است و به صورت شخصیسازیشده عمل میکند.